www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

GENÇ ÖĞRENCİ İLK SERGİSİNİ AÇTI

GENÇ ÖĞRENCİ İLK SERGİSİNİ AÇTI

Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Nihal Gezer, ilk kişisel resim sergisini okul kapısında açtı.

 

Öğretmenlerinin teşvikiyle değişik tekniklerle resim yapan 11. sınıf öğrencisi Nihal Gezer´in kişisel sergisi 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde okulun giriş kapısında ziyaretçilere açıldı.

Çok farklı sosyal etkinliklerin yapıldığı İnegöl´ümüzün gözde lisesi Zeki Konukoğlu´nda öğrenciler şiir, müzik, yazarlık, bilgi yarışmaları ve sportif faaliyetler yapılmakta ve öğrencilerin talepleri üst düzeyde karşılamaktadır. Bu çalışmalardan biri de Nihal Gezer isimli öğrencinin karakalem, suluboya gibi tekniklerle oluşturduğu tablolarla düzenlerden sergisi oldu.

SANATTAN YOKSUN KALMAK İSTEMİYORUM

Konu ile ilgili açıklama yapan Nihal Gezer; ?Öğretmenlerimin teşvikiyle böyle bir işe başladım. Resim yapma kabiliyetimi son yıllarda fark ettim. Fark etmekle kalmadım, sevdiğim bir uğraşı haline geldi. 11. sınıfta bu sergimizi açtık. Üniversite çalışmalarımız da hızla ilerlerken bu çalışmalarla dinlendiğimi hissediyorum. Sayısal öğrencisiyim ancak sanattan yoksun kalmak istemiyorum. Resim yapmayı seviyorum ve ilerleyen zamanlarda da böyle sergiler açmak istiyorum. Ayrıca bana, resimlerime ilgi gösteren arkadaşlarıma ve ziyaretçilere teşekkür ediyorum beni yüreklendirdiler. Tabii hasetsen benim için büyük bir çaba ortaya koyan resim öğretmenime, idarecilerimize çok teşekkür ediyorum. Bu okulda, öğrencilerin kendi kabiliyetlerini keşfedeceği çok güzel imkânlar ve bu imkânları sağlayan değerli hocalarımız var. İyi ki bu okuldayım. Tekrar teşekkür ederim? dedi.

Gezer konuşmalarının ardından hayata geçirerek sergide görücüye çıkardığı tablolar ve teknikler hakkında bilgiler verildi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01