www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

GENÇ SAADETLİLER EKONOMİK SIKINTILARA DİKKAT ÇEKTİLER

GENÇ SAADETLİLER EKONOMİK SIKINTILARA DİKKAT ÇEKTİLER

Saadet Partisi İlçe Gençlik Kolları ekonomik sıkıntılara dikkat çekmek amacıyla şehir merkezinde fikir duvarı çalışması başlattı.

Saadet Partisi Gençlik Kolları ilginç bir çalışmaya daha imza attı. Fikir duvarı çalışması ile ekonomik sıkıntılara dikkat çekmek istediklerini belirten Saadet Partisi İlçe Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı Uğur Şen, açıklamasında şu sözlere yer verdi. “Bildiğiniz gibi hayatımızı birçok yönden olumsuz etkileyen küresel bir salgını yaşamaktayız. Yoksulluk sınırının altında yaşayan 20 milyon vatandaşımız; hayatını idame ettirmek için işe gitmek, esnafımız dükkânını açmak, pazarcımız tezgâhını kurmak zorundadır. Milyonlarca vatandaşımız için; ne hayat evde kalınca devam edebilecek kadar kolay, ne de evler dışarı çıkmadan yaşama fırsatı sunacak kadar yeterlidir. Yoksulluğun ülkemiz geneline sirayet ettiği gerçeğini göz önünde bulundurduğumuzda “evde kalmak” seçeneğinin son derece lüks bir tercih olduğunu müşahede edebiliriz. Dolayısıyla dışarı çıkmak zorunda olan vatandaşlarımız sağlık durumları ile ilgili kaygılarla yaşarken, bütün riskleri göze alarak evinde kalan vatandaşlarımız ise sosyo-ekonomik durumlarıyla ilgili kaygılar yaşamaktadırlar. Bugün, ekmeğini kazanabilmek için dışarı çıkmak zorunda olan esnafımızın ve gündelik işlerde çalışan işçilerimizin, gerekli gördükleri takdirde yaşamlarını evlerinde geçirmeyi seçme hakkı gasp edilmiştir. Bu gerçekler göz ardı edilerek, sadece sosyal medya kampanyalarıyla salgınla mücadele etmek mümkün değildir.

Asgari ücretli zor durumda

“Ne yazık ki 18 yıllık sürecin sonunda, bankalar kâr rekorları kırarken, Anadolu’muzda üretim yapan çiftçimiz geçim sıkıntısıyla çareyi İstanbul ve diğer metropol illere göç etmekte bulmuştur. “diyerek konuşmasını sürüden Şen, “Neticede Anadolu boşaltılmış ve insanlarımız metropollerde yevmiyeli işlerde çalışmaya, bankalara geleceklerini ipotek etmeye mecbur bırakılmıştır. Kendi toprağında üretici olan Anadolu insanımız, büyük şehirlere taşınarak tüketici konumuna düşmüştür. Üretimin azalmasıyla piyasadaki ürün ihtiyacı ithalat ile karşılama yoluna gidilmiştir. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Temmuz ayı itibarıyla 12 aylık ortalamalar dikkate alındığında, tüketici fiyatları yüzde 11,51, yurtiçi üretici fiyatları yüzde 6,81 artmıştır. Bu oranlara bağlı olarak gıda enflasyonu yüzde 58, elektrik ve gaz enflasyonu ise sırasıyla yüzde 72 ve yüzde 63 olarak gerçekleşmiştir. Vatandaşın doğrudan cebini etkileyen bu harcamalar, ekonominin seyrini açıkça ortaya koymaktadır. Neticede; Yanlış politikalar sonucu halkımız yoksullaştırılmıştır. Esnafımız kepenk kapatmak zorunda kalmakta, işveren işçisinin maaşını ödeyememekte, pazarcımız tezgâhını kuramamakta, veliler öğrencilerinin eğitim masraflarını karşılayamamaktadır. Asgari ücret karşılığında çalışan vatandaşlarımızı ev kirası ve faturaları karşılayabilmesi imkânsızlaşmıştır. Holdinglerin 100 milyonları aşan vergi borçları tek kalemde silinirken dar gelirli vatandaşlarımız, alın teriyle kazandığı sınırlı maaşıyla yine de vergisini düzenli ödemeye çalışmaktadır. Vergisini herhangi bir sebepten geciktiren vatandaşlarımızın anında elektrik, su ya da gazları kesilmektedir. Bir yandan daha da zenginleşen bir kesim varken diğer yandan Türkiye’nin yüzde 70 ‘ini oluşturan ve aylık geliri 2.500 TL olan vatandaş bırakın lüks tüketimi, evine ekmek getiremeyecek bir seviyeye gelmiş vaziyettedir. Türkiye’de mevcut kapasitenin kullanarak, kendi ekonomik değerleri üzerinden yükselen ve adil paylaşımı esas alan bir ekonomik düzen tesis edilmelidir.”

İdeallerimiz sürüyor

Şen açıklamasının devamında, “Rakamların değiştirilerek sunulması, kâğıt üzerindeki oynamalar yarayı iyileştirmeyecek aksine sorunları daha da derinleştirecektir. Bizler Saadet Partisi İnegöl İlçe Gençlik Kolları Teşkilatı mensupları olarak biliyoruz ki; hedefe kitlenmiş ve iyi işler yapmayı en önemli vazife olarak görenler için her zaman imkân vardır. Ülkemizin müreffeh bir ülke olabilmesi için üzerimize düşen vazifelerin farkında ve bu doğrultuda çalışmaya her zaman hazırız. Durun kalabalıklar bu sokak çıkmaz sokak diyor ve adil ekonomik düzen idealimizi bir kez daha yenileyerek tüm bu sorunların çözümünün orada olduğunu bildiriyoruz.”

 

 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19