GENÇLER GAZİLİK KAVRAMINI BİLMİYOR

GENÇLER GAZİLİK KAVRAMINI BİLMİYOR

İnegöl Emniyet Müdürlüğü personeli, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Bursa Muharip Gaziler Derneği İnegöl temsilciliğini ziyaret etti. Ziyarette konuşan gaziler, gençlerin gazilik kavramı hakkında yeterli bilgiye sahip olmadıklarını söyledi.

 

İnegöl Emniyet Müdürlüğü personeli, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Bursa Muharip Gaziler Derneği İnegöl temsilciliğini ziyaret etti. Dernek Başkanı İbrahim Değirmenci, polislerin yaptığı ziyaretten dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.

GENÇLER GAZİLİK KAVRAMINI BİLMİYOR

Ziyarette bir konuşma yapan Başkan Değirmenci, kapılarının her zaman herkese açık olduğunu belirterek gazilik unvanını ve madalyasını gururla taşıdıklarını söyledi. Gazilerden bazıları ise gençlerin ‘gazilik’  kavramı hakkında yeterli bilgiye sahip olmadıklarını ifade ettiler.

BUGÜN HUZUR İÇİNDEYSEK, BUNU GAZİ VE ŞEHİTLERİMİZE BORÇLUYUZ

Son zamanlarda ülkemiz çevresinde cereyan eden olaylar hakkında da konuşan gaziler, Kıbrıs Savaşı görmüş kişiler olarak savaşın hem maddi, hem de manevi açıdan zararlı olduğunu, ama gerekli olduğu takdirde kendilerinin bile vatanı korumak için üzerine düşen göreve hazır olduklarını belirttiler. Gaziler savaş zamanından bazı hatıralarını anlatırlarken de duygu dolu anlar yaşandı. Toplum Destekli Polislik Büro Amiri ise “Bizler bu gün bu topraklarda huzur içinde bir hayat sürebiliyorsak, bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz, bunlara minnettarız. Minnet borcumuzu ne yapsak ödeyemeyiz. Türk Milleti olarak tarih boyunca vatan millet sevgisi uğruna çok bedel ödedik. Gerektiği zaman da ödemeye hazırız. Mesleğimiz gereği bizler de birer şehit veya gazi adayıyız. Sizleri çok iyi anlıyoruz. Sadece bu özel günde değil her fırsatta sizleri ziyaret etmek istiyoruz. İlçe Emniyet Müdürlüğümüz adına Şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize de sağlıklı huzurlu ve uzun bir ömür diliyorum” dediler.

Ziyaret sonrası Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Nayil Suat Tekin, beraberindeki Polis Memurları Ramazan Altıner, Yavuz Güneş ve Mustafa Çubuk ile birlikte dernek Başkanı İbrahim Değirmenci’ye çiçek takdim etti. Hatıra fotoğrafları çekiminden sonra polisler dernek binasından ayrıldılar.



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00