Gençleri güzel alışkanlıklara çekmek istiyoruz

Gençleri güzel alışkanlıklara çekmek istiyoruz

İnegöl İlçe Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen '40 Hadis ve 40 Genç Kardeşlik Buluşması' ilçe halkından yoğun ilgi gördü.

İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen ’40 Hadis ve 40 Genç Kardeşlik Buluşması’ programı dün saat 13.30’da Belediyespor Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Kur’an-ı Kerim Tilaveti, Kur’an Kurslarının tanıtım videosu ve ilahiler ile başlayan program, açılış konuşmaları ile devam etti.

GENÇLERİ GÜZEL ALIŞKANLIKLARA ÇEKMEK İSTİYORUZ

Program esnasında bir konuşma gerçekleştiren İlçe Müftüsü Bayram Canbey, “40 Hadis ve 40 Genç Kardeşlik Buluşması’ programına hoş geldiniz. İnegöl Müftülüğü olarak Merkez Erkek Kur’an Kursumuzla ortaklaşa düzenlenen programla karşınıza çıktık. Programda Hz. Peygamberimiz (SAV)’in kardeşlikle ilgili hadislerini seçtik. 2012 yılında kutlu doğum haftasının ana teması olan kardeşlik hadislerini esas alarak 40 tane gencimizle kardeşlik buluşması adı altında bir araya geldik. Kur’an Kurslarımızın önemi hepimizce malumdur. Çocuklarımıza Kur’an-ı Kerim’i öğretmek, hafız olabilecekleri hafız olarak yetiştirmeye çalışmak, çocuklara yüzünden Kur-an’ı Kerim okumalarını sağlamak istiyoruz. Hanım kardeşlerimiz hatta yaşça büyük öğrencilerimiz de var. Gençlere Allah’ın kelamını ve Kur’an-ı Kerim’i öğreterek yetiştirmek çok önemli. Bugün maalesef gençliğin içerisinde bulunduğu bir ortam da var. Uyuşturucu ve bir takım bağımlılık ve kötü alışkanlıklar, maalesef gençlerimizi elimizden almaya çalışmaktadır. Bu anlamda gençlerin dinlerini tanımaları ve öğrenmeleri, bunu yaşamaları, kötü alışkanlıklardan korumanın çok büyük önemi var. Bu programı tertip etmemizdeki amacımızdan bir tanesi buydu. Gençlerimizi bu güzel alışkanlıklara çekebilmek. Bir başka amacımız da en çok muhtaç olduğumuz birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek. Merkez Erkek Kur’an Kursumuzda 77 öğrenci öğrenim görmektedir. 22 öğrenci hafızlık yapmakta, 28 öğrenci hem İmam Hatip Ortaokuluna devam etmekte, hem Kur’an Kursumuzda derslere katılıp yatılı olarak kalmaktadır. 27 öğrenci de yüzünden okumaktadır. Öğrencilerimizin 53’ü yatılı, 24’ü gündüzlü olarak eğitim görmektedir” dedi.

‘DİNİ EĞİTİME ÖNEM VERİLMESİ GEREKİYOR’

Dini ve ahlaki eğitimi iyi yapmak gerektiğini belirten Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Ülkemizde din görevlilerinin sayısı ciddi arttı. Beraberinde de camilerimizin ve Kur’an Kurslarımızın sayısı arttı. Kız ile erkek çocuklarımızın dini ve ahlaki eğitimlerine çok önem verilmemiz gerekiyor” dedi. İl Müftü Yardımcısı Yusuf Çelik ise programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından program; sinevizyon gösterimi, şiir, ‘40 Hadis ve 40 Genç Kardeşlik Buluşması’ ve hediye takdimi ile son buldu.



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68