GENÇLİĞİN GİDİŞATINI İYİ GÖRMÜYORUZ

GENÇLİĞİN GİDİŞATINI İYİ GÖRMÜYORUZ

Yönetim kurulu üyeleriyle Kaymakam Aziz İnci’yi ziyaret eden İnegöl Ertuğrulgazi Derneği Başkanı Cafer Atan, İnegöl’de gençlikle ilgili ciddi sorunlar olduğuna dikkat çekerek, “Gençliğin gidişatını iyi görmüyoruz. O yüzden gençliğe yönel

Kısa bire süre önce genel kurulunu yaparak yeni yönetimini belirleyen Ertuğrulgazi Derneği, Cafer Atan başkanlığındaki yönetimle  Kaymakam Aziz İnci’yi makamında ziyaret etti.

İNEGÖL’ÜN REKLAMINI YAPIYORUZ

Ziyarette bir konuşan Dernek Başkanı Cafer Atan, “Geçtiğimiz günlerde kongremizi gerçekleştirdik. Kongrede eski yönetimlere nazaran yaş ortalaması daha genç olan bir yönetimle göreve seçildik. İnegöl Ertuğrulgazi Derneği 1998 yılında kurulmuş, İnegöl’ün kültürünü ortaya çıkarmaya çalışan bir dernektir. Bizlerde dernek çatısı altında yetişmiş gençler olarak, büyüklerimize artık sıra bizde dedik. Onlarda sağ olsunlar teveccüh göstererek destek verdiler. İnegöl’ün yerel kültürüyle ilgili çalışmalar yapan, özellikle halk oyunları ekibi ile Türkiye’nin farklı coğrafyalarında İnegöl’ün reklamını tanıtımını yapan bir derneğiz. Yeni yönetim olarak hem eski geleneklerimizi devam ettirmek, hem de unutulmuş ve gün yüzüne çıkarılması gereken adet ve gelenekleri yaşatmak amacındayız. Derneğimizi daha aktif hale getirmek istiyoruz. İnegöl’de gençlikle ilgili ciddi sorunlar var. Gençliğin gidişatını iyi görmüyoruz. O yüzden gençliğe yönelik etkinlikler ve programlar düzenlemeyi planlıyoruz. Halka açık konferanslar düzenlemeyi hedefliyoruz. Sivil toplum örgütleri halkın nabzını tutan örgütlerdir. 500 üyemiz var. Bizde üyelerimiz vasıtasıyla halkımızın nabzını tutarak, gerektiğinde onların sesi olacağız. Amacımız daha çok kişiye ulaşarak üye sayımızı daha da arttırmaktır” dedi.

ERTUĞRULGAZİ’Yİ ANMAK, BİR KÜLTÜRÜN YAŞATILMASIDIR

Kaymakam Aziz İnci ise, “İnegöl Ertuğrulgazi Derneği’nin yeni yönetiminde gördüğüm kadarıyla daha çok genç arkadaşlarımız var. Bu dönemde yapacaklarını çalışmalar hakkında bilgiler verdiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bilindiği üzere Ertuğrulgazi, Osmanlı Devleti’nin kurucusu olan Osmangazi’nin babası. Her yıl düzenlenen Ertuğrulgazi Şenliklerine sadece Bursa’mızdan değil Anadolu topraklarının dışından da insanlar geliyor. Ertuğrulgazi’yi anmak sadece bir devlet büyüğünü anmak değil, bir kültürün yaşatılmasıdır. Bu milleti millet yapan iradenin ve değerlerin yaşatılmasıdır. Bu anlamda kurulan ve çalışmalarını sürdüren dernek yöneticilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ziyarette Dernek Başkanı Atan, Kaymakam İnci’ye çiçek takdim etti.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07