www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Gerçeği aratmayan tatbikat

Gerçeği aratmayan tatbikat

İnegöl Anadolu Kız İmam Hatip Lisesinde afetlere karşı duyarlılığı artırmak ve toplumsal bilinci sağlamak amacıyla İHH Acil Yardım ? Arama Kurtarma Ekipleri´nin de katıldığı afet eğitimi ve deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Deprem öncesinde afetlere karşı duyarlılığı artırmak ve bu konudaki toplumsal bilinci geliştirmek amacıyla İnegöl Anadolu Kız İmam Hatip Lisesinde tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikata, İHH İnsani Yardım Vakfı İHH Acil Yardım ? Arama Kurtarma Ekiplerinin yanı sıra Arama ve Kurtarma Köpekleri de katıldı.

Senaryo gereği yapılan arama-kurtarma tatbikatı gerçeği aratmadı. Deprem alarmı verildikten sonra öğrenciler 5 dakika içinde öğretmenlerinin gözetiminde okulu boşaltıp güvenli bölgeye alındı. Okulda mahsur kalan yaralı öğrenciler ve öğretmenler ise İHH Acil Yardım ? Arama Kurtarma Ekipleri´nin yardımıyla okul penceresinden aşağı salınan iple kurtarıldı. Ekipler alanda arama-kurtarma çalışması yaparken, İHH Acil Yardım ? Arama Kurtarma Ekiplerinin getirdikleri köpekte bu anlarda ekiplere yardımcı olması izleyenler tarafından alkış aldı.

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ

 

 



  • BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,59% 0,37
  • EURO

    34,78% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2496,79% 0,51
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00