www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Gerçeği aratmayan tatbikat

Gerçeği aratmayan tatbikat

İHH Arama Kurtarma Ekipleri tarafından İnegöl´de bulunan okullarda deprem tatbikatları sürüyor. Son yapılan tatbikat gerçeği aratmadı.

İHH Arama Kurtarma Ekipleri okullarda gelen talep doğrultusunda hem teorik hem de uygulamalı olarak eğitimlerini sürdürüyor. Naire Çikayeva Anadolu Lisesinde yapılan tatbikat gerçeği aratmadı. Tatbikat öncesi İHH Arama Kurtarma başkanı Yavuz Bayram öğrencilere bir seminer verdi. Seminerin ardından tatbikata geçildi. Deprem tatbikatında önce sirenler çaldı okuldaki öğrenciler okulu boşattı.  Daha sonra iki İHH arama kurtarma ekibi iple aşağı inmesi nefesleri kesti. Ekip iniş sırasında açtığı Türk bayrağı büyük alkış aldı. Daha sonra okulla mahsur kalan bir öğrenci sedye yardımıyla okuldan çıkartıldı. Burs İHH Arama kurtarma ekibi bünyesinde bulunan arama kurtarma köpeğinin eğitmenin yaptığı gösteri büyük alkış aldı.

 Başarıyla yapılan tatbikat sonrası bir açıklama yapan İHH Arama Kurtarma İnegöl Başkanı Yavuz Bayram şunları söyledi.  Her hafta bir okulda tatbikat yapmak için enerjimiz var inşallah bunu devam ettireceğiz. Afete hazır okul kampanyası üzerinde yürüyoruz. Yine AFAD ile milli eğitimle tüm kamu kurum ve kuruluşla ortak çalışmalara imza atıyoruz. Ekibimiz gerçekten çok azimli, her gittiğimiz okullarda güzel karşılanıyoruz. Okullarda deprem tatbikatları yapıyoruz. Temel affet bilinci eğitimi veriyoruz. Deprem tahliyesi yapıyoruz, yukarıdan iniş gösterisi yaptıktan sonra arama kurtarma köpeğimizle kurtarma gerçekleştirdikten sonra tatbikatımızı bitiriyoruz. Okulların taleplerine göre yangın söndürme tatbikatında gerçekleştiriyoruz. Amacımız burada her hangi bir afet durumunda öğrencilerimizi bilgilendirmek. Burada yapılan bilgilendirmelerle öğrenciler ailelerine çevresine yayarak herkesin afetlere karşı hazırlıklı olmalarını sağlıyoruz. Gerçekten verilen eğitimler ve tatbikatlarımız oldukça ilgiyle takip ediliyor. Ben bize destek olan herkese teşekkür ediyorum diye konuştu.

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,93% -0,36
  • GRAM ALTIN

    2324,18% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00