GERÇEK, SOSYAL MEDYAYA BENZEMEDİ

GERÇEK, SOSYAL MEDYAYA BENZEMEDİ

Sosyal medya üzerinden Özgecan” için etkinlik düzenleyen İnegöllü kızlar, yaşanan bu elim olaya tepki gösterdiler.

 

Sayıları 20 civarında olan bayanlar ve yürüyüşte bayrak taşıyan iki erkek Özgecan cinayetine tepki gösterdi.

“İDAM GERİ GELSİN”

Özgecan Aslan cinayetine tepki gösteren Gül Gençoğlu isimli genç, “Biz sokakta yürüyemeyecek miyiz? Çok ayıp şey bunlar. İdam geri gelsin. Kısa etekle dolaşan herkese tecavüz mü edilecek? Sadece açık bayanlara yapılmıyor. Kapalı olanlara da bu tacizler yapılıyor. Ben 23 yaşında genç bir kızım. Dışarı çıkamayacak mıyım? Üniversite okumayacak mıyım?  Otobüse binemeyecek miyim? Bu nereye kadar gidecek? Biz kime güveneceğiz?” dedi.

 

ORGANİZASYONU EKENLERE TEPKİ

Facebook adlı sosyal medya üzerinden organizasyonu tertip ettiklerini kaydeden Gençoğlu; “Aslında bu kadar kişi değildik. 600 kişi katılacaktı. Gelenlere teşekkür ediyoruz. Gelmeyenler için de şunu ifade ediyoruz; yarın başlarına gelmeyecek mi? Kızlarının kardeşlerinin başlarına gelmeyecek mi?” şeklinde konuştu.

“ZİHNİYETİN DEĞİŞMESİ LAZIM”

Grup adına konuşan Seden Kiraz da zihniyet değişikliğine vurgu yaparak; “Zihniyetin değişmesi lazım. Biz ne kadar kapalı giyinirsek giyinelim cinsel obje olarak görülüyoruz ve biz buna karşıyız. Herkesin anne babası var, kız kardeşi var. Sizlerin de kızları, kardeşleri sokaklarda yürüyecek. Siz bu zihniyeti değiştirmezseniz sizin kardeşiniz ne kadar kapalı giyinirse giyinsin tacizlere uğrayacaktır. Gece sokakta arkasından takip edildiğini gören bir kadın hiç tanımadığı bir apartmana girip sığınıyor. Biz sırf kadın olduğumuz için mi sokakta yürüyemeyeceğiz? Sokaklar sadece erkeklerin mi? Bu zihniyet değişirse ne kadar açık giyinirse giyinsin bayanlar rahatlıkla sokaklarda dolaşabilecekler” ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen açıklamaların ardından eylemi gerçekleştiren gençler sessizce dağıldılar.

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,9%0,67
  • DOLAR

    32,28% -0,12
  • EURO

    34,76% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2404,25% 0,46
  • Ç. ALTIN

    3887,04% 0,00