www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Gerekirse sandığa gitmeyeyiz

Gerekirse sandığa gitmeyeyiz

İnegöl'ün Hamzabey Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, doğalgazın mahallelerine getirilmemesine tepki gösterdi

İnegöl'ün Hamzabey Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, doğalgazın mahallelerine getirilmemesine tepki gösterdi. Mahallesinin çevre köylerinde doğalgaz varken kendilerine neden doğalgaz verilmediğini sorgulayan vatandaşlar, yetkililere seslerini duyurmak için eylem yapma kararı aldı. 
İnegöl’de birçok köyde doğalgaz gelirken, İnegöl’e en yakın ve nüfusu en kalabalık olan köy olan Hamzabey’e doğalgaz ulaşmadı. Kendilerine sürekli sözler verildiğini belirten mahalle sakinleri sözlerin tutulmadığını belirttiler. Köy kahvesinde toplanan mahalle sakinleri tepkilerini dile getirirken eylem yapma kararı aldıklarını belirttiler. 
YALAN VAATLERLE BİZLERİ KANDIRDILAR
Mahalle sakinlerinden emekli öğretmen Halil Yeşiller, yaptığı açıklamada yalan vaatlerle kendilerini kandırdıklarını ifade ederek “Köyümüze niçin doğalgaz gelmedi, niçin getirilmedi? Bunu konuşmak ve sorgulamak için burada toplandık. Aslında bu konuşmayı bundan bir sene evvel yapacaktık ama bazı nedenlerden dolayı yapamadık. Köyümüze gelen yetkililer, yalan haberlerle, yalan vaatlerle bizleri kandırdılar, oyaladılar.”
EYLEM YAPMA KARARI
“Peki bu durumda ne yapacağız, ne yapmalıyız? Oturup bekleyecek miyiz? Maalesef bu güne kadar bunu yaptık, oturduk, bekledik. Bundan sonra oturmayalım, beklemeyelim, sesimizi çıkaralım, eylem yapalım. Ataların sözüdür, ağlamayan çocuğa meme verilmez.”
BİZİM KÖYDE NEDEN YOK
“Biz bugün burada yetkililerden şunu öğrenmek istiyoruz: Bedre köyünde, İsaören'de, Kulaca'da, Bilal'de, Yiğitköy'de, Edebey'de, Çeltikçi'de, Deydinler'de, Şipali'de ve sair bir sürü köyde doğalgaz var da Hamzabey'de niçin yok? Bizim bu köylerden eksiğimiz nedir?”
YAPACAKLARI EYLEMLERİ AÇIKLADILAR
“Bugüne kadar sesimiz çıkmadı. Bundan sonra sesimizi çıkarmak istiyoruz. Bizim de sesimizi çıkarmak için yapacaklarımız var. Meselâ, önümüzdeki seçime kadar olan süreçte doğalgaz ile ilgili gelişme olmazsa, İngaz'ın önünü traktörlerimizle, arabalarımızla, yaya olarak trafiğe kapatabiliriz. Köyümüzün bin yüz nüfusu var, kadınlı, erkekli toplanarak İnegöl'ün en işlek caddesinde yürüyüş yapabiliriz. Yahut Hamzabey OSB kavşağını trafiğe kapatabiliriz.”
SANDIĞA GİTMEYİZ
“Bütün bunlardan sonuç alamazsak, en sonunda 31 Mart yerel seçimlerinde sandığa hiç gitmeyerek, sesimizi tüm Türkiye'ye, hatta tüm dünyaya duyurabiliriz.”
DİĞER KÖYLERDE KATILACAK
“Bu saydığım eylemleri yapmak için komşu köylerden Boğazköy'den, Sungurpaşa'dan, Kozluca'dan, Tokuş'tan, Yeniyörük'ten arkadaşlarımız var, bizden haber bekliyorlar.”
SÖZ DEĞİL İCRAAT İSTİYORUZ
“Biz bunların hiçbirini yapmaya gerek kalmadan, önümüzdeki süreçte yetkililerden söz istemiyoruz, icraat istiyoruz, somut adımlar atılmasını istiyoruz, yani sokakların kazıldığını görmek istiyoruz.”
ISINMA MAALİYETİ 40 BİN TL’Yİ BULDU
Bir başka mahalle sakini Saadettin Uthan ise;
Kış ayında bir hanenin ısınması kalorifer kazanında 6-7 tonu buluyor. Bunun maliyeti 40 bin TL'yi buluyor. Bu sadece ısınma giderimiz. Doğalgaz olduğu zaman bu maliyet düşüyor. Biz köylülerimizle doğalgaz istiyoruz.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19