GERİ SAYIM BAŞLADI

GERİ SAYIM BAŞLADI

İnegöl tarım fuarı için geri sayım başladı. İnegöl´de tarım sektöründe faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların iştirak edeceği fuar, 24-27 Eylül tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 5. İNTARF´ın 24 Eylül Cumartesi günü saat 14.00´da açılacağını, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik´in de açılışa katılabileceğini ifade etti.

İNTARF ÇOCUKLUĞUNU YAŞIYOR

MODEF binasında düzenlenen toplantıda konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ?24 Eylül Cumartesi günü 5. kez kapılarını açacak olan İNTARF bilgilendirme toplantısı için bir araya geldik. Fuarımızın İnegöl´deki çiftçimize ve İnegöl ekonomisine hayırlar getirmesini temenni ediyorum. MODEF İnegöl´de rahmetli Hikmet Şahin döneminde hayata geçirilmiş, bugüne kadar gelişerek gelmiş ve 2015 yılında Belediyenin hissesini devralan İMOS´un katılımıyla İMOS, MODEF ve Mobilyacılar Odası ortaklığında işleyişini sürdüren bir şirkettir. 5 yıldır İnegöl Tarım Fuarı olarak düzenlenen fuarımız MODEF çatısı altında sevk ve idare ediliyor. Bizim verebileceğimiz destek ve katkıları da vermek durumundayız. Mobilyacılarımız, sanayicilerimiz, ilgili kurumlarımız bir dizi kararlar alacaklardır. Çalışmalar sürüyor. Tarım fuarı yeni doğmuş bir bebekti ama artık çocukluğunu yaşıyor. Onu büyütmeye çalışıyoruz, herkesin bir katkısı var. MODEF çatısı altında ve fuar takvimine girmiş bir şekilde bu fuarın lansmanını yapıyoruz.?

BAKAN ÇELİK´E DAVETİYE TAKDİM EDİLDİ

?Toplamda 103 firmamız var. MODEF Fuar binamızda sunumu yapılacak. Otobüs tahsisleri yapıldı ve bazı ziraat odalarının kendi çalışmaları da var. 20 köy muhtarlığımız var. Halkın ziyareti için araçlar tahsis edildi. Firmalara davetiye göndererek üretici ve vatandaşları bir araya getirmeye çalışıyoruz. Fuarımıza akademik isimler konuşmacı olarak davet edildi. Tarımla alakalı yayın yapan 3 televizyon ve 45 radyo ve gazeteye ilanlar verildi. Şehrin dört bir yanına fuar afiş ve pankartları asılarak ilgililere duyurulması noktasında çalışmalar yapıldı. Belediyemiz, ilgili başkan yardımcımız, daire müdürümüz, MODEF´in, Ziraat Odası´nın, diğer kurum ve kuruluşların hepsinin katkısı var. İlerleyen aşamada bu konu daha kurumsal bir hal alacak. Her sene destek ve katkı artıyor. İnegöl´de tarım sadece ailelerin kışlık geçimlerini sağlayacağı bir kalem değil aynen mobilyada geldiğimiz noktalar gibi daha geniş kitlelere duyurulması adına önemli bir araç. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız ile görüşme yaparak davetiyemizi ilettik. Gelmek istediğini iletti. Türkiye´nin gündemi yoğun. Bakanımızın Urfa Milletvekili olmasından dolayı o bölgeyle alakalı çalışmaları da var. Birbirinden değerli misafirlerimizin bizimle birlikte olacaklarını biliyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun. İlçe tarımının cirolarının artmasına bir araç olmasını temenni ediyorum. Odalarımız birbirleriyle irtibatlar kurdu, protokolle yazışmalarımız ve duyurularımız oldu. Gerek katılacak gerek ziyaret edecek firmalarla ilgili çalışmalar yapıldı.?

YENİ SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ YAPILACAK

?İnegöl Belediyesi olarak MODEF ile alakalı dün neredeysek bugün de aynı yerdeyiz, yarın da aynı noktada olacağız. Yeni fuar alanı ile alakalı şuan projeleri bekliyoruz. Projeler geldikten sonra yap-işlet-devret ile alakalı çalışmayı gerçekleştireceğiz. Bir taraftan 2017 yılında bu fuar alanının 10 yıllık sözleşmesi doluyor. Bunun ne kadar süre uzatılması ile alakalı konuşmalar gerçekleştirilecek. Bazıları akılları sıra bu işlere ilgisiz kalmışız gibi saplantılar yapmışlarsa da, asla böyle bir şey söz konusu değil. Mobilya İnegöl için büyük bir zenginlik, istihdam dostu, gelişmeye açık bir sektör. Kanuni çerçevede yapılacak her şeyi yapmaya hazırız.?

GÜÇ BİRLİĞİ VAR

?Fuar katılımcılarına fuarın icrası esnasında kural ve kaidelere uymalarını, İnegöl´ün dışa yansıyacak yüzü olan İNTARF´ın başarıyla yerine getirilmesini istirham ediyorum. Tarımla alakalı aktivitemizi artıran bir fuar olacak. Güzel bir güç birlikteliği var. Farklı kurum ve kuruluşlar var. Kiminin maddi kiminin manevi katkı ve destekleri var. İNTARF 2016´nn 24-27 Eylül tarihleri arasında açık kalacağını duyuruyoruz. Tüm ilçe halkını davet ediyoruz? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10324,54%0,56
  • DOLAR

    32,26% 0,06
  • EURO

    34,79% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2399,34% -0,39
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24