GERİ SAYIM BAŞLADI

GERİ SAYIM BAŞLADI

Bursa Süper Amatör Küme’de geri sayım başladı. A gurubunda sezon sonuna 5 hafta kalırken, B grubu ise 6 hafta sonra tamamlanacak.

Büyük bir heyecana sahne olan Bursa Süper Amatör Ligde final için geri sayım başladı. A grubu 5 hafta sonra tamamlanırken, B grubu maçları ise 6 hafta sonra sona erecek.

25 TAKIMDAN 7’Sİ İNEGÖL TAKIMI

Geçtiğimiz sezon 5 takımla mücadele ettiğimiz Süper Amatör Lige, bu sezon İnegölspor ve Kocatepespor’un da dahil olmasıyla 7 İnegöl temsilcisiyle başladık. 25 takımın mücadele ettiği Süper Küme’de eski adıyla Kocatepespor’un (Ilgarspor) 12. Haftada ligden çekilmesiyle birlikte, İnegöl takımlarının sayısı 6’ya düştü. A ve B grubunda 3’er temsilcimiz, Play-Off yolunda mücadelesini sürdürüyor.

KURTULUŞ VE KAFKAS’IN PUAN KAYBETME LÜKSÜ YOK

Süper kümede ligin ilk yarısında her iki grupta da İnegöl takımları fırtınalar estirirken, ikinci yarıda özellikle Kafkasspor’da ciddi bir düşüş yaşandı. A grubunda Kafkasspor ve Kurtuluşspor ligin başlarında liderlik mücadelesi verirken, şimdi grupta Play-Off’lara gidecek ilk 3 takım İznikspor, Burgaz ve Zaferspor olarak gözüküyor. Kalan 5 haftada takımlarımızın hedeflerine ulaşması için büyük çaba harcaması gerekiyor. Kafkasspor’un Play-Off’lar için maç kaybetme lüksü kalmazken, Kurtuluşspor’un da gereksiz puan kayıplarından kurtularak zorlu fikstürde ilk 3’e girmesi gerekiyor.

FIRTINA HEDEF BÜYÜTTÜ

A grubundaki bir diğer temsilcimiz Karadeniz Güvnspor ise, sezon başında yönetimde yapılan kan değişikliği ile mütevazi kadrosuna rağmen grubun korkulan takımları arasında yerini aldı. En zorlu karşılaşmalardan beklenmedik galibiyetlerle ayrılan Bordo-Mavililer, bu sezonu geçiş süreci olarak düşünüyor. Ancak alınan puanlar, Play-Off yolunda da umut oldu. Ligin ikinci yarısında hedef büyüten Karadeniz Fırtınası, Play-Off’a kalmak için mücadele ediyor.

B GRUBUNDA KIRILMA NOKTASI 24. HAFTA

Finaline 6 hafta kalan B grubunda ise İnegöl takımları zirveyi bırakmıyor. 38 puanla Yenicespor’un lider olduğu grupta, 37 puanla Gemlik ikinci, 36 puanla Gençlergücü ise üçüncü sırada. Zirvenin her hafta değiştiği ve çekişmenin bol olduğu B grubunda şampiyonu büyük ihtimalle sezonun son maçı belirleyecek. B grubunun kırılma noktası ise, 24. Haftada İnegöl’de oynanacak olan Gençlergücü-Gemlik maçı olacak. Aralarında 1 puan bulunan Gençlergücü ve Gemlik ligin yarısında 0-0 berabere kalmıştı. 24. Haftada oynanacak olan rövanş, puan kaybı yaşanmadığı takdirde Yenice’nin de işini kolaylaştıracak. Bu maçtan çıkacak olan beraberlik, Yenişcespor’u şampiyonluğa bir adım daha yaklaştıracak. Yenicespor puan kaybı yaşarsa, Gençlergücü Gemlik maçının final maçı olması kaçınılmaz.

BAĞLARBAŞI TEHLİKE

B grubunda 34 puanla Gençlergücü’nün 2 puan gerisinde Play-Off hayali kuran Bağlarbaşı İnegöl takımlarının Play-Off mücadelesinde ciddi bir tehlike oluştursa da, temsilcilerimiz Yenicespor ve Gençlergücü’nün yüzüp yüzüp kuyruğuna geldiği ve yıllardır hayalini kurdukları BAL ligi hedefini sonuna kadar sürdürmek için Bağlarbaşına geçit vermemeleri büyük olasılık.

İNEGÖLSPOR BÖYLE MUTLU

Öte yandan, Süper Amatör Lige bu sezon yükselen ve iyi bir başlangıç yapan İnegölspor, orta sıralarda mutlu. İlk sezonda ligde kalmasının temsilcimiz için daha avantajlı olduğu kanaati bulunurken, İnegölspor altyapısının profesyonel gelişimi bu liglerde daha kolay. Ancak Bordo-Beyazlı ekibin A takımının 1. Lige yükselmesi halinde, Süper Amatör Lig’deki takımının da en azından BAL liginde mücadele etmesi takıma futbolcu yetiştirilmesi konusunda önemli katkı sağlayacak.

EN BÜYÜK KOZUMUZ TARAFTAR OLMALI

Süper Amatör Kümede temsilcilerimiz her ne kadar farklı liderlikler ve üstün başarılar elde etmese de, kalan haftalarda Play-Off oynamaları için en büyük avantajları iç saha maçlarında seyirci desteği olacaktır. Zorlu maratonun kalan bölümünde takımlarımıza renk ve kulüp ayıt etmeden İnegöl sporseverlerinin destek vermesi, her takımı aynı oranda desteklemesi İnegöl futbolunu bir adım daha ileriye taşıyacak.



  • BIST 100

    10324,54%0,56
  • DOLAR

    32,26% 0,06
  • EURO

    34,79% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2399,34% -0,39
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24