GERİ SAYIM BAŞLADI

GERİ SAYIM BAŞLADI

Türkiye’ye örnek olan Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusu’nda geri sayım başladı. İlk yılda bin öğrencinin hedeflendiği kampusta önümüzdeki hafta kayıtlar alınmaya başlanacak.

Hayırsever işadamı Mehmet Yıldız tarafından yaptırılan Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusunda son hazırlıklar yapılıyor. 2013-2014 eğitim öğretim yılında eğitime başlayacak olan kampusta bu yıl lise 1’inci sınıfların eğitim göreceği bina ile kız ve erkek öğrencilerin konaklayacağı yurt binalarında temizlik çalışmaları başladı. Önümüzdeki hafta ise kayıtların alınacağı duyuruldu.

 

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, dün Şube Müdürü Mustafa Karaarslan ile birlikte kampusta incelemelerde bulunup çalışmalar hakkında bilgi verdi. İnceleme sonrası bir açıklama yapan Mehmet Baştürk, kampüsü Türk eğitimine bağışlayan hayırsever Mehmet Yıldız’a teşekkür ederek, “Kampüste dış çevre düzenlemeleri, alt yapı çalışmaları ve ihş duvarlarıyla ilgili Bakanlığımızın destekleri oldu. Bu konuyla ilgili AK Parti Bursa Milletvekilimiz Hüseyin Şahin de müsteşarımızla özel bir görüşme yaparak finansmanın sağlanması konusunda gayret gösterdi” dedi.

SONA YAKLAŞILDI

2005 yılında başlayan mesleki eğitim kampüsünün artık bu yıl sona doğru yaklaştığını ifade eden Baştürk, “Zaman zaman bazı aksaklıklar oldu, ama büyük ve kapsamlı bir inşaat. 305 dönüm arazi üzerinde çalışma yapılmakta. 25 ayrı bina yapılıyor, sosyal tesisler, kültür tesisleri ve sportif tesislerle mükemmel bir tesis. İnegöl’de vatandaşlarımızın bir kısmı burayı gezip gördüler, ama ben bütün ilçe halkına seslenmek istiyorum. Boş zamanlarında gelip hem çevreyi inceleme, hem de kampusu inceleme konusunda ziyaret etsinler” diye konuştu.

KAYITLAR BAŞLAYACAK

İnegöl’e dev bir eser kazandırıldığını da belirten Mehmet Baştürk, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu sadece İnegöl’e değil, bölgeye hizmet edecek dev bir tesis. Dolayısıyla okullar bölgesi oluştu. Bu yıl mutlaka burada eğitime başlamak istiyoruz. Hayırseverimiz, özel idaremiz bu konuda gayret gösteriyor. Gece gündüz burada çalışma yapıyoruz. Lise 1 öğrencilerimizin kampüse kayıtlarını yapacağız. Önümüzdeki hafta itibariyle kayıtlarımız başlayacak. Binaların donatımlarıyla ilgili de tüm finansman ilçemize aktarıldı. Tüm donanımların da siparişleri verildi. Önümüzdeki hafta temizlik bittiğinde büro açıp kayıtları alacağız.”

MESAFELER ENGEL DEĞİL

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, konuşmasında ilçe halkına da seslendi. “Eğer kaliteli bir eğitim alınacaksa, mesafe çok önemli değil” diyen Baştürk, “Kaldı ki ilim Çin’de bile olsa öğrenin sözü var. İlim Çin’de de değil, İnegöl’de. İnanıyorum ki önümüzdeki yıllarda buraya talep çok olacak, ama herkes kayıt yaptıramayacak. Çünkü Anadolu bölümleriyle, atölyeleriyle çok önemli bir kampus olacak. Bu yıl kayıt yaptıracaklar şanslı olacaklardır. Kampüsün ilk öğrencileri ve ilk mezunları olacaklar. Burada hedef bin öğrenci” diye konuştu.

 

TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ BİR PROJE

İnegöl’ün 2023’e hazırlanan bir projeye imza attığını kaydeden Baştürk, “Biz de İlçe Milli Eğitim olarak buraya çok mesai harcadık. İnanıyorum ki bu yapılan şey İnegöl camiası adına çok hayır getirecek. Burası İnegöl’ün, Bursa’nın değil Türkiye’nin çok büyük projelerinden bir tanesi” dedi.

 

GÖRKEMLİ BİR AÇILIŞ OLACAK

Resmi açılışın ne zaman yapılacağına ilişkin soruyu da yanıtlayan Baştürk, “Doğalgaz ve Telekom’la ilgili çalışmalar devam ediyor. Buranın resmi açılışının yapılması için kampüsün tamamen bitmesi gerekiyor. Tüm özellikleriyle faaliyete geçmesi gerekir. Kaldı ki hayırseverimizin de 31 Aralık itibariyle tamamlaması hedeflenmektedir. 31 Aralıktan sonra uygun bir tarihte açılışı gerçekleştirilir. Görkemli ve örnek bir açılış olur. Buranın temel atma töreni de örnek bir tören olmuştu. Şimdi de mutlaka üst düzey bir açılış olur. Bakanlığımızın da şuanda kampus çalışmaları var, biz bunu 8 yıl önce başlatmıştık. Demek ki İnegöl bu konuda duyarlı. Bu ihtiyacın olduğunu daha önce tahmin etmişiz” dedi.



  • BIST 100

    10324,54%0,56
  • DOLAR

    32,26% 0,06
  • EURO

    34,79% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2399,34% -0,39
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24