GERİLİYORUZ

GERİLİYORUZ

Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Müfit Besler, Türkiye-Rusya arasında yaşanan olayların ve Türkiye´nin komşu ülkeler ile arasındaki irtibatların olumsuz sonuçlar doğurduğunu belirterek, ?Toplum olarak hem mental anlamda, hem de ekonomik olarak geri

 

MHP İlçe Başkanı Müfit Besler, Türkiye´nin ekonomik, politik ve siyasal durumu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

BATAKLIĞA ÇEKİLMEK İSTENİYORUZ

Rusya-Türkiye arasındaki ilişkileri değerlendirerek konuşmasına başlayan MHP İlçe Başkanı Müfit Besler, ?Rusya ile uzun zamandır iyi olan ilişkilerimiz Rus uçağının düşürülmesi ile birlikte bir krize dönüştü. Karşılıklı söylemler, gergin ortamlar hem bize hem Rusya´ya zarar sağladı. Bakıldığı zaman Rusya´ya yaptığımız ihracatımızda ciddi bir sapma var. Onlar bir yaptırım uyguluyorlar, biz yaptırım uyguluyoruz. Krizin derinleşmemesi lazım. Şuanda Ortadoğu coğrafyasında AB, Amerika, Rusya, Fransa, Çin gibi ülkeler güç gösterisi yapıyorlar. Herkes ?En güçlü benim´ mesajı vermeye çalışıyor. Bu arada biz sanki Suriye bataklığına çekilmek isteniyoruz veya bizde de girmek gibi bir heves var. Bence Irak nasıl bir bataklıksa Suriye de bir bataklıktır. Ulusal güçler burada güç gösterisinde bulunuyorlar. Bir an önce krizin iki tarafın da daha yumuşak üsluplarla hafifletilmesini arzuluyorum? dedi.

 

?ÖNCE KENDİ BAHÇEMİZİ TEMİZLEMELİYİZ?

Türkiye´nin Musul operasyonunu değerlendiren Besler, ?O bölgede Türkiye Cumhuriyeti askeri olması belki bir ihtiyaçtır ama şuan bir tarafta Suriye cephesinde cebelleşirken bir taraftan da Irak´ta merkezi hükümet, bölgesel güçler, Amerika, Rusya, herkes burada bize karşı bir tavır aldı. Komşularımızla olan sorunlu dış politikamız bugüne kadar soft bir sorunla devam ediyordu ama şimdi daha sert sorunlar olmaya başladı, restleşmeler olmaya başladı. Zaten bizim Güneydoğu bölgesinde ciddi bir terör sorunumuz var. 7 gündür sokağa çıkma yasağı olan mahallelerimiz var. Devletin giremediği, kontrol edemediği yerleşim birileri var. Önce kendi bahçemizdeki temizlikte bir başarı sağlamalıyız. Kalkıp Musul´a girmemiz çok tezat oluşturdu. İçeride olası bir durumda tarafların mevcut terör eylemlerini artıracağıyla ilgili bir endişem var. Bu DAEŞ olabilir, PKK olabilir, diğer terör örgütleri olabilir içeride bir sıkıntı oluşturabilirler. Bizim Irak´ta bulunmamızdan Irak merkezi hükümeti rahatsızsa bu da bize karşı yeni bir cephe demektir. 250 asker daha gidecekti, dün itibariyle o askerlerin gitmesi durduruldu. Orada bir sıkıntı var. Orada da bir çınarı kaşıyoruz? şeklinde konuştu.

 

GERİLİYOR VE GERİLİYORUZ

İnegöl´ün gelirinin büyük oranının mobilya sektöründen geldiğini belirten Besler, ?2013 yılında iç savaşların olmadığı Libya, Cezayir, Tunus, Irak, Suriye gibi ülkelere ve diğer dış ülkelere ciddi ihracat yapan firmalarımız vardı ama bu sene ihracat rakamları düşmüş görünüyor. Mobilya sektöründeki arkadaşlarda bir dağılma var. İhracat demek nakit akışı demektir. İnegöl´de şuan en büyük sıkıntı nakit sıkıntısıdır. Bu pazarlar her geçen gün azalıyor. Bunun sıkıntısını çekiyoruz. İnşallah kriz daha da gelişmez. Her yaptığımız hamleden sonra dış dünya ile irtibatımız ve ticari hacmimiz düşüyor. Siyasal olarak da, diplomatik olarak da düşüyor. Hala bir kriz var. Toplum olarak hem mental anlamda geriliyoruz hem de ekonomik olarak geriliyoruz.Rusya´ya ihracat yapıyoruz, ortadaki rakamlar iyi rakamlar, bunlar kesiliyor. Artı onların ellerinde olan enerji kaynakları var. O bölgeden geçişlerde sıkıntı var. Azerbaycan, Türk tırlarının diğer bölgelere geçmesi için yeni bir yol açtı. Burada bir sıkıntı var. Biraz daha yumuşatmak gerekiyor. Suriye politikasında haklı olabiliriz, Irak´a girmekte haklı olabiliriz ama haklılığımızı anlatamıyoruz. Diğer dünya devletleri zaten bizi çok fazla sevmiyorlar. En dost olduğumuz Amerika dâhil bizi bir kaşık suda boğacak. Zaten Ortadoğu´daki ve dünyadaki savaşların yüzde 90´ı din ağırlıklı çıkmıştır. Geçmişte de böyle oldu bugün de aynı şey. Biz o cephede yalnız kalıyoruz. Suudi Arabistan ve Katar´ın Türkiye´ye destek verdiğini okuyoruz ama onların da ağa babaları Amerika´dır. Bir gün olarak ufak bir ikazda bulunsa onlar da desteklerini keserler? diye konuştu.

 

BESLER´DEN AZERBAYCAN´A BAŞSAĞLIĞI

Azerbaycan´a başsağlığında bulunan Besler, ?Azerbaycan bizim kardeşimizdir. Büyük geçmiş olsun. 32 tane şehitleri var. Allah rahmet eylesin. 2 millet tek devlet gibi düşünmek lazım. Biliyorum ki yakın veya uzak tarihte Türkiye´nin başına bir şey geldiğinde bize ilk koşan ve koşacak olan Azeri halkıdır, milletidir. Geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10162,29%1,16
  • DOLAR

    32,36% -0,37
  • EURO

    34,69% -0,29
  • GRAM ALTIN

    2389,86% -1,34
  • Ç. ALTIN

    3867,20% -0,50