GEZMİŞ VE ARKADAŞLARI UNUTULMADI

GEZMİŞ VE ARKADAŞLARI UNUTULMADI

Cumhuriyet Halk Partisi İnegöl İlçe Teşkilatı, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan´ı idam edilişlerinin 44. yıldönümünde andı.

Geçtiğimiz Cuma günü CHP İlçe Binası önünde düzenlenen programda açıklamalarda bulunan CHP İlçe Başkan Vekili Yasemin Soydan; ?Bugün Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan´ın idam edilişinin 44.yıldönümü.Onlar Türkiye´nin tam bağımsızlığı için mücadele eden gençler olarak, devrimin, bağımsızlığın ve özgürlüğün sembolü oldular. Saygıyla anıyoruz.Bugün CHP´li gençlerimiz kendileri daha doğmadan gerçekleşmiş bu siyasi ve hukuksal ayıbın farkında olarak tepkilerini dile getirdiler.Düşünceler asılamaz.Bunu gördük. Bedenleri yanımızda olmayan 3 fidanın düşüncelerinin fikirlerinin ışığını gençlerimizde görüyoruz. Gün gelecek düşüncelerin fikirlerin hapis olamadığını da göreceğiz? dedi.

İNAN DENİZ ASLAN GİBİYİZ

Soydan, ?6 Mayıs 1972 de Deniz, Hüseyin ve Yusuf´un idam sehpasına tekme atılmasına göz yuman zihniyet Ali İsmail Korkmaz´ın da tekmelerle öldürülmesine göz yummuştur.Bu faşist zihniyetlerin daha fazla tekme atmamaları için çalışacağız.Şu sıralarda aldığımız bir son dakika haberi ile Can Dündar´a yapılan silahlı saldırıyı kınıyoruz.Vatan onu parsel parsel satanların değil,uğrunda darağacına gidenlerin vatanıdır.Ülkemizde ?Deniz´lerin gücüne ?İnan´an yüzbinlerce ?Aslan´ var.Susmayacağız!İnan Deniz Aslan gibiyiz? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68