GIDA ÜRETİCİLERİNE SIKI DENETİM

GIDA ÜRETİCİLERİNE SIKI DENETİM

İnegöl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ilçemizde gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerini sıkı denetim altına aldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, uygunsuz işyerlerine bir ayda 50 bin TL cezai işlem uyguladıklarını söyledi.

 

İnegöl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, 2013 yılının son günlerinde gıda üretimi ve satışı yapılan tüm işyerlerini mercek altına aldı. İnegöl’de kahvehaneler ve satış noktaları dahil bin 500 civarında gıda üretim ve tüketim yeri bulunduğunu belirten Tarım Müdürü Mahmut Doğru, denetimlerin sıklıkla devam edeceğini ifade etti.

 

Dün de fırınlar ve köftecilere denetimler gerçekleştirildi. İşletmelerdeki eksik veya uygunsuz durumlar belirlenerek işletme sahiplerine 15 günlük süre verildi. Uyarılara rağmen eksiklerini gidermeyen işyerlerine ise cezai müeyyide uygulandı.

 

DENETİMLER YOĞUNLAŞTI

Denetimlerin ardından bir açıklama yapan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, 2013 yılının son günlerini yaşadığımızı hatırlatarak; “Bizler de İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak 5956 sayılı yasa gereği İnegöl ilçemizde yoğun bir denetim yapmaktayız. Gerek üretim, gerek toplu tüketim yerleri başta olmak üzere perakende satış yapılan yerleri yoğun bir şekilde denetlemekteyiz. İlçemizde şuanda kahvehaneler dahil, satış noktaları dahil bin 500 civarında gıda üretim ve tüketim yerleri mevcut. Biz de ayda yaklaşık bunun yüzde 10’unu denetlemek zorundayız” dedi.

 

EN BÜYÜK DENETMEN TÜKETİCİDİR

İnegöl halkına gıda ürünleri konusunda ‘rahat olun’ uyarısında da bulunan Mahmut Doğru, “Denetimlerimizi yoğun bir şekilde yapıyoruz. Denetimlerimizi de habersiz yapıyoruz. Üreticileri ikaz ediyoruz. Az önce bir fırın işletmesini denetledik. Özellikle fırınlarda ekmek sevkiyatları, satış konularında ve üretim yerleri konusunda bayağı bir mesafe kaydettik. Burada denetimlerin yanında tüketicilerin de büyük etkisi olduğunu görüyoruz. Tüketicilerimiz de bilinçlendi. Bakanlığımızın da bu konuda Alo 174 gıda hattı devreye girdi. Biz denetimleri yapıyoruz, ancak burada işe yine tüketicimize düşüyor. Bakkala, markete, manava, kasaba gittiklerinde işletmenin temiz olup olmadığına baksınlar. Deposu, sunum şekli, üretim yeri… Burada illa gıda denetmeni olmaya gerek yok. Örneğin hazır kıyma 7-8 liraya olmaz, maliyeti kurtarmaz. Bu bilgileri tüketicinin bilmesi gerekiyor” diye konuştu.

 

1 AYDA 50 BİN TL CEZA KESİLDİ

Tüketicilerin artık aldıkları ürüne dikkat ettiklerine de vurgu yapan Mahmut Doğru, “En büyük kontrol tüketicinin yaptığı kontroldür. Sonuçta insan sağlığı önemli. Bizler de bu doğrultuda çalışıyoruz. Kaymakamımızın da bu konuda yoğun bir talimatı var. Son 1 ayda da 50 bin TL cezai işlem uyguladık” açıklamalarında bulundu.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07