www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

GİRİŞİMCİ ADAYLARI BELGELERİNE KAVUŞTULAR

GİRİŞİMCİ ADAYLARI BELGELERİNE KAVUŞTULAR

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası´nın 14. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi programı tamamlandı. Yeni girişimci adaylarını ortaya çıkarmayı amaçlayan eğitim programını başarıyla tamamlayan 30 kursiyer, düzenlenen törenle belgelerine kavuştu.

 

İTSO´nun girişimcilik eğitimi programını tamamlayarak belge alan 29 girişimci adayı, iş dünyasına daha bilinçli ve güvenli adım atacak.  KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) desteğinde 17-27 Ağustos tarihleri arasında İTSO´da gerçekleştirilen programa katılan 29 girişimci adayına kapasitelerini ortaya koyma ve iş fikirlerini uygulamaya dönüştürme konularında bilgiler verildi. Eğitim programına katılan 29 girişimci için İTSO´da tören düzenlendi. Törende girişimci adaylarına İTSO Başkanı Metin Anıl, KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Başkanı Ahmet Akdağ, İTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Semiz, Disiplin Kurulu Başkanı Zeynep Kaçar ve eğitmen Sevi Yumuk Tonak tarafından sertifika verildi.

 

CESARETLİ OLUN

İTSO Başkanı Metin Anıl, belge dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, yılda ortalama iki kez düzenledikleri eğitim programı ile genç girişimci adaylarını ortaya çıkarmayı, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmayı hedeflediklerini söyledi. Girişimci adaylarını iş planı kavramı ile tanıştırarak, başarılı işletmelerin kurulmasını sağladıklarını kaydeden Başkan Anıl, kursiyerlere de seslenerek, dürüstlükten taviz vermemelerini ve cesaretli olmalarını istedi.

 

GİRİŞİMCİLİĞİ DESTEKLİYORUZ

KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Başkanı Ahmet Akdağ da konuşmasında, girişimciliğin desteklenmesini önemsediklerini söyleyerek, ?Yetenekli, birikimli insanların cesaretle, özgüvenle kendi işyerlerini kurup, istihdam edilmekten istihdam eden noktaya gelmelerini hedefliyoruz? dedi.

 

FAİZSİZ KREDİ ALABİLECEKLER

Belgelerini İTSO Başkanı Metin Anıl´ın elinden alan yeni girişimci adayları, hazırlayacakları iş planı ile KOSGEB´in Girişimcilik Destek Programı´na başvurabilecek. Adaylar, KOSGEB´in onay vermesi durumunda 30 bin TL´ye varan hibe ve 70 bin TL´ye varan faizsiz kredi olanaklarından faydalanabileceklerdir. 

 

30 GİRİŞİMCİ BELGELERİNE KAVUŞTU

İTSO´nun düzenlediği 14. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılan 30 yeni girişimci adayı, belgelerini oda konferans salonunda düzenlenen törenle aldılar. İş hayatına daha bilinçli atılma imkânı elde eden adayların belgelerini alırken oldukça heyecanlı oldukları dikkat çekti.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00