www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

GİRİŞİMCİLERE YENİ FIRSAT

GİRİŞİMCİLERE YENİ FIRSAT

İnegöl Belediyesi ve KOSGEB işbirliği ile gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Kursu için yeni başvurular alınmaya başlandı.

İş kurmak isteyenlere önemli imkanlar sunan 9.Kosgeb Uygulamalı Girişimcilik kursunun başvuruları 10 Aralık tarihine kadar Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde alınmaya devam edilecek. Kursa kaydını yaptırmak isteyen müteşebbisler, saat 08:30 ile 17:30 saatleri arasında kurs için şahsen başvuru yapabilecekler. Başvuru akabinde kursu verecek eğitmen tarafından mülakatlar yapılacak. Mülakat sonucuna göre 25 ? 28 Aralık tarihleri arasında eğitimlere başlanacak. 2013 yılından beri her yıl düzenli olarak tekrarlanan Kosgeb Uygulamalı Girişimcilik kurslarından bugüne kadar yüzlerce müteşebbis İnegöllü eğitim almış ve bunlardan bir kısmı projesini hazırlayıp hibe desteği almaya hak kazanmıştır.

?YENİ İŞ İMKANLARI SAĞLIYORUZ?

Kosgeb işbirliği ile düzenlenecek Girişimcilik Kursu hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alper Taban, ?İnegöl Belediyesi olarak İnegöl´ümüzü daha yaşanabilir, modern bir şehir yapmak üzere sürdürdüğümüz altyapı, üstyapı, yol, temizlik ve çevre düzenlemeleri gibi asli belediyecilik hizmetlerimizin yanı sıra sosyal ve kültürel hayatımızı renklendirecek ve çeşitlendirecek pek çok proje ile de halkımıza hizmeti sürdürüyoruz. Tabi bu hizmetlerimiz sadece bunlarla sınırlı değil. Güçlü bir ekonomiye sahip olan şehrimizin atılgan, müteşebbis ruhlu, girişimci özellikleri ön planda olan, halkına da yeni iş alanlarında ufuk açacak olan KOSGEB işbirliği ile düzenlediğimiz uygulamalı girişimcilik kursu sayesinde yeni iş kurmaları noktasında rehberlik ediyoruz. Belediye olarak bugüne kadar birçok vatandaşımız için kurs açtık. Bunlardan birisi de KOSGEB aracılığı ile açtığımız girişimcilik kursudur. 2013 yılından beri her yıl düzenli olarak tekrarladığımız kursumuzdan bugüne kadar yüzlerce müteşebbis İnegöllü eğitim almış ve bunlardan bir kısmı projesini hazırlayıp hibe desteği almaya hak kazanmıştır? dedi.

BAŞVURULAR ALINMAYA BAŞLANDI

2017-2018 eğitim döneminde 9.Kosgeb Uygulamalı Girişimcilik kursunun başvurularını 10 Aralık gününe kadar alacaklarını belirten Taban, ?Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde saat 08:30 ile 17:30 saatleri arasında şahsen başvuru alınmaya başlandı. Başvurular ücretsiz. Başvuru akabinde kursu verecek eğitmen tarafından mülakatlar yapılacak. Mülakat sonucuna göre 25 ile 28 Aralık tarihleri arasında eğitimlere başlanacak. KOSGEB Müdürlüğü tarafından Uygulamalı girişimcilik kursunun süresi 32 saat. Toplamda 4 gün eğitim verileceğini buradan özellikle belirtmek isterim? şeklinde konuştu.

KATILIM KOŞULLARI

Destekten yararlanmak için ön koşulun Girişimcilik eğitiminin tamamlanması gerektiğine vurgu yapan Taban, ?Bu destekten Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayan Girişimciler yararlanabilir. Girişimcinin başvuru tarihi itibariyle son 1 (bir) yıl içerisinde aynı faaliyet konusunda (Güncel NACE-Ekonomik Faaliyet Sınıflamasında yer alan 4´lü koda göre) şahıs işletmesinin bulunmaması gerekmektedir. Ayrıca Girişimcinin tüzel kişi statüsünde kurulmuş herhangi bir işletmede %50´den fazla ortaklığının olmaması gerekmektedir. Girişimcinin kuracağı işletme, Türk Ticaret Kanunu´nda tanımlı gerçek veya tüzel kişi statüsünde olmalıdır. Girişimcinin destek sürecinde; başka bir işletme/kurum/kuruluşta SGK hükümlerine tabi olarak çalışmaması gerekmektedir.?

HİBE VE DESTEKLER

Hibe ve destek unsurlarına da değinen Taban, ?KOSGEB onay kurulundan geçen projeler için geri ödemesiz; işletme kuruluşuna 2.000 TL´ye kadar, kuruluş dönemi makine, teçhizat ve ofis donanım ve yazılım desteğine 18.000 TL´ye kadar, işletme giderlerine 30.000 TL´ye kadar hibe verilebiliyor. Ayrıca destek ve geri ödemeli sabit yatırım desteği için 100.000 TL´ye kadar kredi desteği veriliyor. Sabit Yatırım Desteği kapsamında, işletme kuruluş tarihinden itibaren 24 (yirmi dört) ay içinde satın alınacak makine, teçhizat ve yazılım için teminat karşılığı geri ödemeli olarak 100.000 (yüz bin) TL destek sağlanmakta. Destek başvurusunda bulunan işletme eğitim, sağlık, finans, eğlence, sosyal hizmetler, tarım ve hayvancılık gibi KOSGEB´in desteklemediği sektörlerde iş kuramayacağını da buradan belirtmek isterim? diye konuştu.

Taban son olarak, ?Amacımız; girişimciliğin geliştirilmesini sağlamak ve İnegöl´de kendi işini kurmak isteyen girişimcilere ön ayak olmak. Bu vesile ile açacağımız bu kursumuzun şimdiden tüm müteşebbis ruhlu hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyor, girişimcilikle alakalı kendini geliştirmek ve kendi işini kurmak isteyenleri kursumuza katılmaya davet ediyorum? dedi.

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29