Göçmen ve Ekibi Acıpayam DH´ni Değerlendirdi

Göçmen ve Ekibi Acıpayam DH´ni Değerlendirdi

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından Acıpayam Devlet Hastanesi´ni değerlendirmek için görevlendirilen ?Anne Dostu Hastane? ekipte yer alan İnegöl Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Hayrettin Göçmen, Acıpayam DH Genel Sekreterimiz Uz. Dr. Berna Öztür

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğimiz tarafından Türkiye Halk Sağlığı Kurumu´na Birliğimize bağlı Acıpayam DH´nin ?Anne Dostu Hastane? unvanı alması için başvuruda bulunuldu. Bu doğrultuda Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu´ndan görevlendirilen ?Anne Dostu Hastane? değerlendiricileri Acıpayam DH´ni yerinde incelediler. Değerlendirmenin ardından Ekip Sorumlusu İnegöl Devlet Hastanesi Yöneticisi Hayrettin Göçmen ve ekibi Acıpayam DH Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk´ü makamında ziyaret etti. 

Genel Sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk, Acıpayam DH´nin ?Anne Dostu Hastane? kriterlerini yerine getirdiğini belirterek; ?Anne Dostu Hastane Projesi, Sağlık Bakanlığı tarafından anne adaylarını normal doğuma teşvik etmek ve hastanelerin güvenli, kaliteli doğum hizmetine ulaşmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen önemli bir projedir. Anne, bebek ve aile dostu modelde, mahremiyete dayalı tek kişilik doğum ünitelerinin (SDL/sancı, doğum, lohusa odası) oluşturulması esas alınarak, normal doğumu özendirmek, müdahale oranlarını azaltmak hedefleniyor. Yanında uygun bir refakatçi ile gebeler kendilerini rahat, ev ortamında hissederek, hareket özgürlüğü sağlanıyor. Bizim de birlik olarak gayemiz; Acıpayam DH´nin, Türkiye´de çok az sayıda hastanenin hak ettiği ?Anne Dostu Hastane´ unvanını kazanmasını sağlayarak gebelerimize çok daha iyi bir hizmet verebileceğimiz ortam oluşturmak. Şu ana kadar değerlendirici ekibimizin değerlendirmeleri olumlu yönde raporlanmıştır. İnşallah değerlendirme sonuçlandığında Acıpayam DH, Türkiye´de sayılı ve Denizli´de ilk, bu unvanı kazanan hastane olacaktır? diye konuştu.

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    10111,02%0,28
  • DOLAR

    32,38% -0,12
  • EURO

    34,70% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2408,15% -1,09
  • Ç. ALTIN

    3907,21% 0,00