GÖLET BATAKLIĞA DÖNÜŞTÜ

GÖLET BATAKLIĞA DÖNÜŞTÜ

İnegöl´e bağlı Şipali Mahallesi´nde bir zamanlar tarım arazilerinin sulandığı ve balık avlanılan gölet, belediye vidanjörlerinin kanalizasyon atıklarını dökmesi ile insan hayatını tehdit eder hale geldi. Göleti kullanılamaz hale getiren ve yaşanan soruna

Şipali Mahallesi´nde bulunan eski gölet, belediyeye ait vidanjörlerin kanalizasyon atıklarI ve hafriyatların dökülmesi sonucu bataklık haline dönüştü. Geçmişte köyün 200 dönümlük arazisine can veren gölet, şimdilerde  mikrop ve kötü koku yuvası olarak tehlike saçıyor. Tüm köy halkının şikâyet ettiği ve başlıca sıkıntısı haline geldiği bu sorunun çözümü için yapılan başvurulardan ise henüz bir çözüm alınamadı.

ASİTTEN FOKURDUYOR

Şipali Köyü sakinlerinden Ferhat Umut, ?Bu gölet tertemizdi, balık yaşıyordu. Şimdiki haline bakın. Şuanda kurbağa bile duramaz. Millet getirmiş kurban artığını atmış. Artı bir de belediyenin vidanjörleri geliyor. Köyü bırakın İnegöl´ün halini görüyoruz. Burada billur gibi su vardı, içilecek durumdaydı. Belediye vidanjörleri milletin lağımlarını çekip gelip buraya boşaltıyorlar. Önceden dereye boşalıyordu, gidiyordu ya da belediyenin kanalizasyonlarına bırakıyorlardı. Şimdi gelip buraya boşaltıp gidiyorlar. Geçtiğimiz günlerde İnegöl´de yayılan koku tavuk gübresinden çıktı diyorlardı, yalan. Gelip burayı görsünler. Kimyasal madde de var buranın içerisinde. Su, asitten fokurduyor.?

200 DÖNÜM ARAZİ ORADAN BESLENİYORDU

?Burayı tarımda kullanıyorduk. 150-200 dönümlük alan buradan besleniyordu. Kaynak suyu bu? Kendi kendine çoğalıyordu. Şuanda kullanılamıyor, batak duruma geldi. Yetkililer masa başında yan gelip yatıyor, maaş bekliyorlar, buraları görmüyorlar? dedi.

KÖYÜN SONUNU GETİREBİLİR

Yusuf Doğan isimli vatandaş, ?Bütün köy buradan şikâyetçi. Buranın en kısa zamanda kapatılmasını istiyoruz. Gece kokudan duramıyoruz, çoluğumuz çocuğumuz zehirleniyor, hastalık yayıyor. Kimyasal madde var ne olduğu belli değil. Daha önce billur gibiydi. Her amaçla kullanılıyordu. Balık vardı, tarımsal sulama vardı? Fakat şu anda burası çok korkunç bir hal aldı. Tehlikeli bir durum. Çocuklarımızı buraya yaklaştıramıyoruz. Şipali sakinleri olarak buradan şikâyetçiyiz. Köyün sonu gelebilir. Biz bunun yetkilisini çok kez uyardık, kapatılmasını istedik. Muhtarlığımıza da söyledik. Buraya döken şahıs ?burası benim´ diyor umursamıyor. Gerekenin yapılmasını istiyoruz? şeklinde konuştu.

TARIMI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Yavuz Önal ise, ?Vidanjör milletin uyku saatlerinde kimse görmeden buraya geliyor. Birkaç tane şahit arkadaşımız var, ben kendim de gördüm. AK Parti´yi aradım, belediye olaya BUSKİ´nin baktığını, defalarca söylemelerine rağmen ilgilenilmediğini söylüyorlar. BİMER´e de başvurdum, henüz yanıt gelmedi. Belediye görev alanı dışında olduğu belirtiliyor. Şikâyetçiyiz. Sağlığımız tehdit altında. Köyün kaynar suları da hepsi birbirine bağlı. Buradan yer altına giden pislik içme suyuna da karışıyor. Buradan sebze ve meyvelerimiz sulanıyor. Hali ile bu pislik yiyeceğimize, içeceğimize de karışıyor. İnegöl tarımına karışıyor. Sularda nitrat çok yüksek. Yıkandıktan sonra kuru kaşıntı yaşıyoruz? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07