GÖLET BUZ TUTTU

GÖLET BUZ TUTTU

İnegöl´de -13 dereceye kadar gerileyen soğuklar, Hikmet Şahin Kültürpark´ı içerisinde bulunan göletin tamamen buz tutmasına sebep oldu.

İnegöl´de son zamanlarda gece hava sıcaklığı -13 dereceye kadar düşüyor. Havaların soğumasıyla birlikte sürücüler araçlarını çalıştırmada zorlanırken vatandaşlar ise soğuklara karşı tedbirli olamaya çalışıyor.Soğuk hava ile birlikte merhum Hikmet Şahin döneminde 300 bin metrekare alanda yapılan ve içerisinde suni gölet bulunan park da soğuktan nasibini aldı.

Aşırı soğuklar sonrası, Kültür Park´a gelen vatandaşlar buz tutmuş göleti görünce şaşkınlıklarını gizleyemediler. Park içerisinde bulunan suni göletinyüzeyi 3 santimetreyi bulan buz kütlesi ile kaplandı. En son geçtiğimiz yıllarda soğuklarda göletinbelli kısımları buz tutmuştu. Ancak buz tutan gölet tehlike saçıyor.

Göletinbuz tuttuğunu gören bazı çocuklar tehlikenin farkında olmadan göleteinerek buzun üzerinde yürümeye çalışıyorlar ve böylece korku dolu anların yaşanmasına yol açıyorlar. Park içerisinde bulunan güvenlik görevlileri sürekli devriye gezerek göletiniçerisine kimsenin inmemesi için çaba sarf ediyorlar.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07