www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

GÖNÜL ELÇİLERİ ENGELLİLERLE BULUŞTU

GÖNÜL ELÇİLERİ ENGELLİLERLE BULUŞTU

Bursa Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, ZİHİNDER ve İnegöl Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği programda Gönül Elçileri, engelli öğrenciler ile bir araya geldi.

 

 

Dün saat 10.00’da Ortaköy Kervansarayı’nda düzenlenen kahvaltıya Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nun eşi Sevim Karaloğlu, Bursa Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun, Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Uğur Baş, bazı okul müdürleri ve aileler katıldı.

 

HEDEF 5 BİN GÖNÜL ELÇİSİ

Program esnasında bir konuşma gerçekleştiren ZİHİNDER Başkanı Yusuf Tetik, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Aralık 2012 tarihinde toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalığın geliştirilmesi, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak gönüllü sayısının arttırılması, gönüllü çalışmanın yaygınlaştırılması amacıyla Türkiye genelinde başlatılan ‘Gönül Elçileri Projesi’ ile yaklaşık dört ay önce kıymetli misafirimiz Sevim Karaloğlu`nun tanıtımları ile tanıştık. Yaklaşık üç aydır derneğimizin çalışmaları ile ‘Gönül Elçisi’ olarak bin 500 üye kaydettik. ZİHENDER olarak halen devam ettiğimiz tanıtım çalışmalarımızla 2015 yılı Gönül Elçisi üye sayısı hedefimizi 5 bin olarak belirledik” dedi.

 

GÖNLÜNÜZE TALİBİZ

Tüm köy muhtarları ile bir araya gelerek tek tek programı anlattıklarını belirten Tetik, “Sivil Toplum Kuruluşlarıyla görüşmeler yaparak organizasyonlarında tanıtım yapmaktayız. Hayırsever işadamlarımızla iletişime geçerek özellikle onlardan oluşan bir gönüllü grubu oluşturmaktayız. Hedefimiz olan 5 bin üye sloganı ile 2015 hedefimiz için çalışmaktayız. ‘Gönül Elçileri Projesi’nin duyurulması ve İnegöl’ümüzde yaygınlaştırılması amacı ile Belediyemizin katkıları ile düzenlemiş olduğumuz kahvaltı programımıza ve her programımızda maddi manevi desteklerini bizden esirgemeyen Belediye Başkanımız Alinur Ataş`a minnettarız. Toplumda biz de varız. Çalışmak ve üretmek istiyoruz. Bizleri fark etmenizi istiyoruz ve gönlünüze talibiz. Katılımınızdan ve hassasiyetinizden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

BİZLERİ İYİLİĞE ZORLUYORLAR

Programa katılmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin ise, “Aslında hepimiz birer gönül elçisiyiz. Engelliler ile 12 yıl çalıştım. Bu çocuklar bizleri iyiliğe zorluyorlar. Onların yolundayken kötü olmak zaten mümkün değil” diye konuştu.

 

İÇİNE GÖNÜL GİRMEZSE TOPLUMSAL ZULÜM OLUR

Güzel bir programda bir araya geldiklerini söyleyen Kaymakam Ali Akça, “Bu işin içinde gönül kavramı olmasını olumlu karşılıyorum ve bu işte gönül kavramı olması gerekiyor. Mevlana’nın çok güzel sözü vardır; Allah`ın kapısına çuvallar dolusu altın koysanız Allah bana altın değil gönül getirin der. Kalkınmanın içine gönül kavramı girmezse toplumsal kalkınma değil toplumsal zulüm olur. Maalesef kadınlarımızın eğitim ve iş hayatına katılması aynı şekilde engelli kardeşlerimizin bu hayata katılmasında bazı problemler oluyor. Ben bu güzel projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

YETER Kİ ENGELLER YÜREĞİMİZİ KAPLAMASIN

Son olarak konuşan Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nun eşi Sevim Karaloğlu ise, “Bu güzel organizasyonda bulunmuş olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Veren elin alan elden üstün olduğu medeniyetin hikâyesidir gönül elçiliği. Bakanlığımızda başlatılan bu proje Emine Erdoğan tarafından yürütülmektedir. Siz değerli ZİHİNDER üyeleri de gönül birliği yaptınız, hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Devletimiz, hükümetimiz son 10 yılda engelliler için çok şey yapmış olsa da bu yardım inancımızın ve kültürümüzün gerekliliğidir. Yeter ki engeller yüreğimizi kaplamasın. Projeye destek olan herkese teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.

 

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından engelli öğrencilerden Ayşe Çolak, Sevim Karaloğlu’na Çinili gaz lambası hediye etti.



  • BIST 100

    9548,09%-1,36
  • DOLAR

    32,48% 0,23
  • EURO

    34,54% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2500,70% 0,72
  • Ç. ALTIN

    4153,32% 1,65