GÖRÜLMEMİŞ İSRAF

GÖRÜLMEMİŞ İSRAF

Kış ayına girdiğimiz şu günlerde İnegöl Belediyesi tarafından şehrin muhtelif alanlarına 80 bin TL tutarında çiçek dikilecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi´nin merkez ilçesi olduktan sonra gelirlerinin büyük bir kısmını kaybeden ve bu nedenle ilçeye hizmet etmekte zorlanan İnegöl Belediyesi, kış ayına girdiğimiz şu günlerde görülmemiş bir israfa daha imza atıyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü marifetiyle İnegöl´ün muhtelif yerlerine 250 bin adet çiçek dikileceği açıklanırken, bu lüzumsuz hizmetin 80 bin lira değerinde olduğu kaydedildi. Belediye hizmetlerini borçlanarak ya da taşınmazları satarak yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ın, son 80 bin liralık çiçek israfı ise, vatandaşları hem hayrete düşürdü, hem de tepkisine yol açtı.

İSRAF HARAMDIR

İlçe halkının vergileriyle oluşan bütçeyi gereksiz ve zamansız hizmetlerle çöpe attığını savunan vatandaşlar, kış ayında çiçek dikimi için 80 bin lira harcanmasının ise kabul edilemez olduğunu belirterek, ?İşten değil, dişten artar diye bir atasözü var. İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ben yaptım oldu mantığıyla hareket etmemeli, keyfi harcamalarla bizim vergilerimizle oluşan bütçeyi iç etmemeli. Özellikle kış aylarında insanların evlerinden çıkmadığı bir zaman diliminde park ve meydanları süslemek bahanesiyle böyle bir harcama yapılması israftır. Birileri, başkan Aktaş´a israfın haram olduğunu hatırlatsın? diyerek tepki gösterdiler.

 

Haber ve Fotoğraf: Şerif GÜRBAŞ



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22