GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNE İZİN YOK

GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNE İZİN YOK

İnegöl Belediyesi zabıta ekipleri şehrin muhtelif yerlerine izin alınmadan asılan ve parklanmayı engelleyen, çevre ve görüntü kirliliği oluşturan, kaldırımların işgaline yol açan toplam 60 adet bayrak, flama, reklam panoları ile afişleri topladı.

İnegöl Belediyesi zabıta ekipleri şehrin muhtelif yerlerine izin alınmadan asılan ve parklanmayı engelleyen, çevre ve görüntü kirliliği oluşturan, kaldırımların işgaline yol açan toplam 60 adet bayrak, flama, reklam panoları ile afişleri topladı. Özellikle ana cadde ve sokaklar üzerinde görüntü kirliliği ve kaldırım işgaline yol açan reklam tabelaları, araç parklanmalarını engellemek için dubalar ve afişlerle ilgili denetimlerini periyodik olarak sürdüren İnegöl Belediyesi zabıta ekipleri, vatandaşlardan gelen şikâyetler üzerine denetimleri artırdı.

İnegöl Belediyesine bağlı ekipler; Ahmet Akyollu Caddesi, Atatürk Bulvarı, Mahmut Esatbey Caddesi, Kemalattin Samipaşa Caddesi, Adnan Menderes Caddesi, Kasımefendi Caddesi, Nuri Doğrul Caddesi, İstiklal Caddesi, Yeşil Bursa Caddesini kapsayan yerlere izin alınmadan asılan reklam amaçlı yüzlerce pano ile afişe müdahale etti.

Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de desteği ile gün boyu 3 araçla denetimlerini sürdüren 8 kişilik zabıta ekibi, özellikle cadde veya işyerinin önüne araç parkını engellemek için konulan malzemeler ve sürücülerin görüş mesafesini engelleyen afişleri de kaldırarak, trafiği de daha güvenli hale getirdi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, araç parkına ve yaya yoluna engel olan, çevre ve görüntü kirliliği oluşturan afiş ile pankartlara karşı mücadelenin bundan sonra da devam edeceğini belirtti. Şen, kentte çevre ve görüntü kirliliği oluşturan bayrak, flama ve reklam tabelalarına karşı mücadelelerini sürdürdüklerini kaydederek; “Afişler bundan sonra da kaldırılacak ve bu tabelaları koyan işletmelere cezai işlem uygulanacak. Esnafımızdan konuya hassasiyet göstermelerini ve cezalı duruma düşmemeleri için özellikle ana caddelerde ve yollarda reklam panosu ve afişi asmaları gereken yerler hakkında bilgi alarak, yasalara ve kent estetiğine uygun şekilde ilan ve reklam çalışması yapmalarını istiyoruz” dedi.

 

Öte yandan görüntü kirliliğiyle mücadele çalışmalarına vatandaşlardan da destek geldi. Çirkin görünümlü reklam görsellerinin kent estetiğini bozduğunu belirten vatandaşlar, bu çalışmaların bundan sonra da devam etmesini istedi.



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00