GÖZ BOYUYORLAR

GÖZ BOYUYORLAR

Büyükşehir Belediyesine bağlı ekiplerin bozuk yollar yerine sağlam yolları asfaltladığını ileri süren Cerrahlılar, Bunun adı göz boyamaktır.”diyerek tepki gösterdi.

MANTIKSIZ VE FUZULİ

• Yolun yapısı ile alakalı hiçbir sorunun olmadığını sadece dar olduğunu ve ışıklandırma ile uyarı levhalarının yetersiz olduğunu belirten mahalle sakinleri, “Yapılan bu çalışma neticesinde yolun aydınlatması ve genişletilmesi ile alakalı bir çalışma yapılmadı. Bir nevi göz boyama şeklinde bir asfaltlama çalışması yapılıyor. Bu çok mantıksız ve fuzulidir” dediler.

 

CERRAH MUHATAPINI BULAMIYOR

• Cerrah Mahallesi sakinlerinden Adem Akgün, “Önceden bir şey sorduğumuzda bilgi verebiliyorlardı, fakat şuanda kimseyi muhatap bulamıyoruz ve hiçbir konuda bilgi alamıyoruz. Bu şekilde insanlar da kararsızlık içerisinde. Şikâyetlerimizi dile getiremiyoruz” dedi.

 

 

Cerrah Köy Mahallesi’ni İnegöl’e bağlayan ana yolun asfaltının çok iyi olmasına rağmen Büyükşehir Belediyesi tarafından yol üzerinde yapılan asfaltlama çalışmaları mahalle sakinlerinin tepkisini çekti.

 

15 YILDIR EL SÜRÜLMEYEN YERLERİMİZ VAR

Yapılan bu asfalt çalışmasını çok fuzuli bulduğunu belirterek konuşmasına başlayan Cerrah Köy Mahallesi sakinlerinden Adem Akgün, “Hali hazırda sürekli kullandığımız bir yol ve hala kullanılabiliyor. Hiçbir sıkıntısı yoktu. Tek sıkıntısı yolun dar olması ve aydınlatmalarının yetersiz olmasıydı. Yapılan bu çalışma neticesinde yolun aydınlatması ve genişletilmesi ile alakalı bir çalışma yapılmadı. Bir nevi göz boyama şeklinde bir asfaltlama çalışması yapılıyor. Bence çok mantıksız ve fuzulidir. Bizim mahallemizin içerisinde asfaltlanması gereken, onarılması gereken yollarımız var. 10-15 senedir hiç el sürülmeyen, asfaltlanmayan, çalışma yapılmayan yerlerimiz var. Bence bunlar yapılmalıydı. Yapılan şu asfaltlama çalışması çok fuzuli ve boş” dedi.

 

KALBURT YOLU YAPILSAYDI DAHA ANLAMLI OLURDU

Bu yolun Cerrah’ı İnegöl’e bağlayan ana yol olduğunu belirterek sözlerine devam eden Akgün, “Bir de Kalburt yolumuz var bizim. Bu yolumuz çok atıl bir durumda. Derin çukurları bulunmakta. Bence bu yol yapılsaydı daha iyi olurdu. Çünkü bütün işçi servislerimiz bu yolu kullanıyor. Keza Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan bütün işçilerimiz, tarlaya giden köylümüz bu yolu kullanmakta, Bursa istikametine giden köylüler bu yolu kullanmaktadır. Bu yolun durumu içler acısı. Bence bu yol yapılsaydı daha anlamlı ve daha güzel olurdu” şeklinde konuştu.

 

YABANCILAR İÇİN TEHLİKE TEŞKİL EDİYOR

Işıklandırma ve yolun dar olmasının dışında yol üzerindeki uyarı levhalarının da yetersiz olduğunu belirten Akgün, “Uyarı levhaları yetersiz, aydınlatmalar yetersiz. Keza yolun dar olması İnegöl’de yoğun kullanılan bisiklet ve motosiklet sürücülerini zora sokuyor. Ben şahsen bir sürücü olarak bu yolu kullanırken geceleri çok tedirginim. Çok yavaş ve çok dikkatli kullanıyorum. Herkes benim gibi buralı değil. Burası yarı turizm alanı sayılır. Mesire alanımız var, piknik alanımız var. Yukarıda daha güzel piknik alanlarımız var. Bunlara gelen yabancılar var. Gündüz gelip gece dönmek zorunda kalıyorlar. Bu yolu sürekli kullanıyorlar. Bisikletler sürücüler için tehdit oluşturuyor. Bu yolda ölümlü ve yaralamalı birçok kaza oldu. Bence bu yolda genişletme ve aydınlatma olması daha doğru olacaktı. Bu şekilde yapılması fuzuli ve yerinde olmayan bir davranıştır” diye konuştu.

 

HEYELAN ALANINDA ÇALIŞMA YAPIYORLAR

Cerrah halkının Büyükşehir’den bazı beklentilerinin olduğunu, fakat bunlar yerine fuzuli hizmetlerin yapıldığını belirten Akgün, “Öncelikle Cerrah Parkımızın daha çok güzelleştirilmesini ve düzenlenmesini bekliyorduk. Bu şekilde bir çalışma olmadı. Şu anda yapılmakta olan 3 tane HES projesi var. Bunlar parkımıza olsun derelerimize olsun olumsuz etkiler meydana getirdi, zarar verdi. Dere yatağımız önceden çok güzeldi, çok düzgündü, gezilebiliyordu. Şuanda gezilemiyor. Yatağı da bozdular. Bir de heyelan alanı sayılan üstteki çamlık olan bölgede iş makineleri çalışıyor. Orada imar var mı yok mu kimsenin yeterli bir bilgisi yok. Şuandaki duruma göre bir yapı yapılacakmış gibi görünüyor. Ben burada belediyeden görevli birkaç kişiye sorduğumda kimse konu hakkında bilgi vermedi. Görüntü itibari ile de heyelan bölgesi. Ama şuanda hali hazırda kepçeler ve iş makineleri çalışıyor. Ne olduğu belli değil. Birçok ormanımızda ağaçlarımızı kestiler” ifadelerini kullandı.

 

MUHATAP BULAMIYORUZ

Büyükşehir himayesine geçince bilgi almanın da zorlaştığını belirten Akgün, “Önceden hiç olmadı bir şey sorduğumuzda bilgi verebiliyorlardı fakat şuanda kimseyi muhatap bulamıyoruz ve hiçbir konuda bilgi alamıyoruz. Bu şekilde insanlar da kararsızlık içerisinde. Şikâyetlerimizi dile getiremiyoruz. Bunların en kısa sürede çözülmesini istiyoruz. Hiç olması muhatap alabileceğimiz, bilgi alabileceğimiz, soru sorabileceğimiz bir birimin Büyükşehir tarafından oluşturulmasını istiyoruz” dedi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07