www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

GÜÇLÜYÜZ, HANDİKAPLARI AŞARIZ

GÜÇLÜYÜZ, HANDİKAPLARI AŞARIZ

Bal-Göç Derneği’ni ziyaret eden Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Salih Berber, hızlı tren ve Bursa-Ankara karayolunun Yenişehir’den geçecek olmasının endişeye neden olduğunu belirterek; “Ama biz bu güçlü yapımızla inanıyoruz ki bu

Saadet Partisi Belediye Başkan adayı Salih Berber, İlçe Başkanı Ertan Sütçü ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte istişare ziyaretleri kapsamında Balkan Göçmenleri Derneği’ni (Bal-Göç) ziyaret etti.

 

İNEGÖL MOZAİĞİ SİYASİLER İÇİN DE ŞANS

Ziyarette konuşan Bal-Göç Derneği Başkanı Özlem Çelik, İnegöl’de farklı yerlerden gelen insanların renkli bir mozaik oluşturduğunu söyledi. Yapılacak yerel seçimlerin de hayırlı olmasını temennisinde bulunan Çelik, “Saadet partisi yöneticilerine, bu ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ziyaretlerinden dolayı çok memnun olduk. İnegöl’e değişik yerlerden gelen insanlar bir mozaik oluşturmakta. Bu mozaik içerisinde 40’ın üstünde dernek vardır. Bu kadar çok derneğin bulunduğu ilçe, Türkiye genelinde çok azdır. İnegöl’ümüz için bu büyük bir şanstır. Siyasi partiler içinde çok büyük şanstır. Çünkü farklı kültürlere hitap etmek, bu renkli mozaik içinde olmak onlar için güzel bir şeydir. 30 Mart’a çok az bir süre kaldı. Seçim çalışmaları başladı. Bu seçimlerin Türkiye’miz ve İnegöl’ümüz için hayırlı olmasını diliyorum. İnegöl için hayırlı olan partimizin, başkanımızın göreve gelmesini temenni ediyorum” dedi

 

BAL-GÖÇ DÜNYAYA AÇILAN KAPIMIZ

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Salih Berber ise, İnegöl’de Balkanlardan gelen vatandaşların yoğun olduğunu, bu durumun İnegöl’ün güzelliklerinden biri olduğunu vurguladı. Seçim öncesi çalışmalarının 100 günü geçtiğini aktaran Berber, “Biz yinede çalışmalarımıza devam diyoruz. Bu vesileyle çok değerli başkanımız Özlem Çelik hanımefendiye, diğer başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerine ve derneğimizin diğer üyelerine teşekkür ediyorum. Çalışmalarında başarılar diliyoruz. Bal-Göç’ün diğer derneklere göre farklı özellikleri var. Gerek Bursa’mızdaki kardeş kuruluşlarıyla, gerek Türkiye’deki kardeş dernekleriyle hatta dünyadaki benzer derneklerimizle adeta bizim dünyaya açılan kapımız konumunda. Bunun ötesinde yine altı çizilecek bir şey daha var ki; bugün İnegöl’ümüzde balkanlardan gelmiş yoğun bir nüfus var. Hatta İnegöl’ümüzün en eski yerleşenleri bunlar. Bu anlamda Bal Göç ve camiası bizim Avrupa’ya açılan kapımız. Avrupa’yla bütünleşmemize, Avrupa halklarıyla beraber hareket etmemize ön ayak olacak bir derneğimizdir” dedi.

 

100 GÜNDÜR SAHADAYIZ

‘Önce İnegöl, Öncü İnegöl’ sloganıyla yola çıktıklarını ve İnegöl’ü Avrupa’da övücü duruma getirmek istediklerini de belirten Salih Berber, “Biz 100’ü aşkın gündür önce İnegöl, öncü İnegöl ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. İnegöl’ümüzü bu anlamda Avrupa’da da övücü duruma getirmek, Türkiye’nin bu anlamda dünyaya açılan kapısı anlamında, İnegöl’ümüzün değerlendirilmesi herhalde Bal Göç’ün ve buradaki yönetimlerin el birliğiyle daha da güzel olacak, daha da anlamlı olacak. Bu bilinç ve şuurla ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

 

YENİŞEHİR’E KAYAN HİZMETLER ENDİŞELENDİRİYOR

Ekonomi olarak İnegöl’ün durumunun iyi olduğunu ve derneklerin katkılarıyla bu durumun daha da güzel olacağının altını çizen Salih berber, “Ekonomik anlamda, hızlı tren’in Yenişehir’den geçmesi ve şu anda Ankara-Bursa karayolunun da Yenişehir’den geçecek olması bizi biraz endişelendirse de gelecek konusunda, biz bu güçlü yapımızla inanıyoruz ki bu handikabı aşabiliriz. Çünkü İnegöl’ümüz Balkanlara da, Orta Asya’ya da, Orta Doğu’ya da açılacak potansiyele sahip. Biz oraya misafir olarak gitmeyeceğiz. Ev sahipleri olarak evimize gideceğiz. Yani buradan kardeşlerimiz Balkanlara gittiği zaman kendi köylerine gidiyorlar, akrabalarına gidiyorlar, evlerine gidiyorlar. O zaman biz daha güçlü olacağız. Şu anda ihracatta iyi bir durumdayız. Dış ticaret fazlası veriyoruz. Buradaki derneklerimizin katkılarıyla daha iyi yerlere gelecektir” şeklinde konuştu.

 

BİRLİKTE YAŞADIĞIMIZ İNEGÖL’E BERABER YÖNETELİM

Salih Berber, Saadet Partisi olarak İnegöl’ü beraberce yönetme amacında olduklarını da ifade etti. Belediye başkan adayı olarak veya İnegöl’ü düşünen bir gönüllü olarak STK’larla çalışmak istediklerini kaydeden Berber, “Biz şuna inanıyoruz; bir siyasi parti kazanabilir ama biz Saadet Partisi olarak diyoruz ki tüm siyasi partilerle, düşünen taşınan kardeşlerimizle birlikte yöneteceğiz. Meclise hangi partiden gelirse gelsin. Orada görev yapacak kardeşlerimizi bir görev arkadaşı olarak göreceğiz. Onlardan azami derecede faydalanacağız. Bunu da 100 gündür dillendiriyoruz. Birlikte yaşadığımız İnegöl’ü beraber yönetelim diyoruz” dedi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19