GÜFTEDEN BESTEYE UNUTULMAZ GECE

GÜFTEDEN BESTEYE UNUTULMAZ GECE

Türk Edebiyatının bestelenmiş şiirlerinin seslendirildiği ‘Güfteden Besteye' adlı geceye katılan protokol üyeleri okudukları şiirlerle geceyi renklendirdiler.

Grup Nağme’nin sahne aldığı gecede Edebiyat Öğretmeni Tolga Örnek ve İmam Hatip Lisesi öğrencisi Berk Pehlivanoğlu, Türk edebiyatının bestelenmiş şiirlerini izleyenlerle paylaştılar. Şiir ve musikinin bir arada yaşandığı gecede solist Cem Taşkıner, Türk Sanat Müziği formatında bestelenmiş şarkıları okudu.

ŞİİRLER VE HİKÂYELERİ PAYLAŞILDI

Program ‘Ben Gamlı Hazan’ adlı eserle başlarken; sırasıyla ‘Veda Busesi’, ‘Sakın Bir Söz Söyleme’ adlı şiirleri ve şarkıları seslendirildi. Programda 3. Murat’ın ‘Uyan Ey Gözlerim Gafletten Uyan’ ve Yunus Emre’nin ‘Bana Seni Gerek Seni’ şiir ve ilahileri de okundu.

YAHYA KEMAL RÜZGÂRI

İnegöl İmam Hatip Lisesi Edebiyat Öğretmeni Ahmet Şener, Yahya Kemal Beyatlı’nın ‘Rindlerin Akşamı’ adlı şiirini okurken; hemen ardından Cem Taşkıner, şiirin segâh makamında Münir Nurettin Selçuk tarafından bestelenmiş hali olan ‘Dönülmez Akşamın Ufkundayız’ı seyircilerle birlikte okudu.

‘Benim Gönlüm Sarhoştur’, ‘Benim Yârim Gelişinden Bellidir’ ve ‘Yalan Gözlerin’ adlı şiirlerin Tolga Örnek ve Berk Pehlivanoğlu tarafından seslendirilmesi sonrası şarkılar okundu.

PROTOKOL ALKIŞ ALDI

Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, Cemal Safi’nin ‘Sende Kalmış’ şiirlerini okurken; Belediye Başkanı Alinur Aktaş; Hikmet Şahin’in daha önce bir programda okuduğu Necip Fazıl Kısakürek’in ‘Bizim Şarkımız’ ve Sezai Karakoç’un ‘Ey Sevgili’ adlı şiirlerini seslendirdi. Aktaş, ardından da ‘Eski Dostlar’ adlı şarkıyı başarıyla okudu.  Kaymakam Ali Akça da Necip Fazıl Kısakürek’in ‘Gözler’ adlı şiiri okurken; programı tertip edenlere teşekkür etti. Program ‘Hatıra’ adlı şiir ve eserin okunmasının ardından Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın Kaymakam Ali Akça, Jandarma Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Uğur Baş, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan ve Grup Nağme adına Cem Taşkıner’e plaket ve İNESMEK kursiyerlerinin yaptığı eserleri takdim etmesinin ardından; Okul Müdürü Cavit Yakşi’nin ‘Lale Devri’ adlı eseri seslendirmesi ile son buldu.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07