Günde 4 Kişi İş Kazasında Hayatını Kaybediyor

Günde 4 Kişi İş Kazasında Hayatını Kaybediyor

İnşaat Mühendisleri İnegöl Şubesi tarafından gerçekleştirilen ‘İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği’ konulu seminerde konuşan A sınıfı iş güvenliği uzmanı Erol Eldeş; ülkemizde her 6 dakikada bir iş kazasının meydana geldiğini belirterek, her 6 saatte

İnşaat Mühendisleri Odası İnegöl Temsilciliği, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda ilçemizdeki mühendislere ‘İşçi Sağlığı Ve İş Güvenliği’ konulu bir seminer verdi. Seminere konuşmacı olarak ise; Emekli Baş İş Müfettişi A sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Erol Eldeş katıldı.

Seminerde bir konuşma yapan İnşaat Mühendisleri Odası İnegöl Temsilciliği Başkanı Turgay Yel; işçileri sıkıntılarını dile getirmek adına bu panel’i yaptıklarını ifade ederek, “Her geçen gün gelişen Türkiye’de, inşaat olsun, fabrikalarda çalışan kardeşlerimizin olsun; yaşamış oldukları bazı sıkıntıları dile getirmek için biz İnşaat Mühendisleri İnegöl Temsilciliği olarak Bursa Şubesinden işçi sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili bir panel talebinde bulunduk. Bizim odamız bu hususta yıllardan beri deneyim sahibi meslektaşımız, değerli Erol Eldeş kardeşimizi bu gün buradaki panelde konuşmacı olarak gelmesinde bize yardımcı oldular. Odamıza bu yardımlarından beri teşekkür ederiz” dedi.

6 Dakikada Bir İş Kazası, 6 Saatte Bir Ölüm

Yel’in konuşmasının ardından slayt şeklinde hazırladığı sunumunu gerçekleştiren Erol Eldeş, işçi sağlığı ve iş güvenliği konusunun geniş bir tüzüğü olduğunu söyledi. Eldeş, konuşmasını şöyle sürdürdü; “İDünyada ve ülkemizde sanayileşme ile birlikte gelişen teknoloji ile birlikte insan faktörü ön planda olmuştur. Her ne kadar teknoloji hat safhaya gelse de; insanın olmadığı bir şey düşünülemez. İş sağlığı iş güvenliği konusunda her 6 dakikada bir iş kazasının olduğu, her 6 saatte bir ölüm hadisesinin gerçekleştiği bir memleketteyiz. Aylığa baktığınız zaman, sabah evinden çıkıyor, akşam evine 4 çalışanımız geri dönemiyor. İstatistiklere göre her 2 buçuk saatte bir 1 işçinin iş göremezlik raporu aldığı durumda iş sağlığı iş güvenliğinin önemini daha farklı bir şekilde anlatmak mümkün değil. Bu ne kadar önemli bir konu olduğunu ortaya koyuyor. Bunlar istatistikler, ne derece gerçeği yansıtır tartışılır ama zaman zaman bu rakamların yetersiz bile kaldığı görülüyor. Böyle bir konuda öncelikle biz eğitimli kişiler olarak; bu hadiseyi kendi içimizde bizim çözmemiz lazım. Bunun önemini bizim anlamamız lazım ki bunu etrafımızda çalışan arkadaşlarımıza bunu anlatalım. Bunu biz kendi içimizde anlatamazsak onlara da bir faydamız olacağı düşüncesinde değilim” diye konuştu.



  • BIST 100

    10189,01%-0,76
  • DOLAR

    32,26% 0,07
  • EURO

    34,75% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2399,08% -0,41
  • Ç. ALTIN

    3901,36% 0,17