www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

GÜNDEMİMİZDE BÖYLE BİR ÇALIŞMA YOK

GÜNDEMİMİZDE BÖYLE BİR ÇALIŞMA YOK

İnegöl’ün Bursa’ya merkez ilçe olacağı şeklindeki söylentilere cevap veren Devlet Bakanı Faruk Çelik; böyle bir konu olduğu takdirde ilk olarak Bakanlar Kuruluna gelecektir. Şuan böyle bir konu Bakanlar Kurulunda gündeme gelmiş değil. Bu tür s

Yunusemre Spor Kompleksi açılış törenine katılan Devlet Bakanı Faruk Çelik; Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın konuşmasına taşıdığı ve Bakan Çelik’ten bu hususta açıklama istediği İnegöl’ün merkez ilçe olması konusundaki soruya Bakan Çelik’ten rahat olun cevabı geldi.

Açılış töreninde İnegöl’ün Bursa’ya merkez ilçe yapılması konusuna değinen Bakan Çelik. “İnegöl Bursa’nın değil, Türkiye açısından önem arz eden bir ilçe. Bir yere gittiğinizde İnegöl demeniz yeterli. İnegöl marka değeri olan bir ilçemiz. Bunlarla iftihar ediyoruz. Her il böyle ilçeler ister. İnegöl ile ilgili uzun yıllardır benzer laflar edilir. Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı milletiyle, halkıyla ters düşen bir icraata imza atmaz. AK Parti’nin felsefesinde bu yok. Spesifik olarak İnegöl’ün Bursa’nın merkez ilçe olması ile ilgili bitti, çözüldü türünden sözler doğru değil. Bunun ilk konuşulacağı yer Bakanlar Kuruludur. Bakanlar kurulunda bu konuşulmadı. Bakanlar kuruluna gelseydi burada derdim. Ama seçim vesilesiyle insanların kafasını nasıl bulandırırım diye İnegöl’e başka bir reçete, İznik’e başka bir reçete, Kemalpaşa’ya başka bir reçete ile zannediliyor ki buradan bir kaç oy alırım. Sizin iktidarınız şimdiye kadar sizin talimatınız doğrultusunda icraatlarını sürdürüyor, bundan sonra da sürdürecek. Bir şey gelirse paylaşırız. Bununla ilgili milletvekilimizi, belediye başkanımızı, ilçe başkanımızı kimse suçlayıcı iftiralarda bulunmasın” dedi.



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25