GÜNDÜZLÜ OKULUNDAN BİLİM ŞENLİĞİ

GÜNDÜZLÜ OKULUNDAN BİLİM ŞENLİĞİ

Gündüzlü İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan 40 bilim projesi, dün okul bahçesinde yapılan Bilim Şenliği ile köy halkına sunuldu.

Gündüzlü İlköğretim Okulu; öğrencilerin ve köy halkının bilim ve teknoloji ile dostluğunu sağlamak, bilim ve teknolojiyi anlaşılır kılmak amacıyla dün okul bahçesinde Bilim Şenliği düzenlendi. Bilim Şenliği’nin ardından ise okulun çok amaçlı salonda annelere özel ‘Canım Annem’ adlı şiir programı yapıldı.

Birinci sınıftan, sekizinci sınıfa kadar bütün öğrencilerin katılımıyla gruplar halinde hazırlanan yaklaşık 40 Bilim projesi etkinlik kapsamında sergilendi. Gündüzlü İlköğretim Okulu öğrencilerinin proje çalışmaları öğrenci velileri ve köy halkı tarafından yoğun ilgi ile karşılandı. Çocuklarının çalışmalarını gören aileler bu çalışmaların kendilerine gurur verdiğini belirtti.

Öğrenciler Dokunarak Ve Görerek Öğrendi

Her bir öğrencinin ilgi alanına yönelik hazırladığı çalışmalar öğrencilerin kendi sunumlarıyla, görmeye gelenlere ayrıntılı olarak anlatıldı. Projelerinin başında ziyaretçilerin sorularını cevaplayan öğrencilerin coşkusu ve sevinci görülmeye değerdi.

Okul müdürü Mustafa Polat, proje sergisinin açılışında yaptığı konuşmada bilginin dünya toplumlarında zenginlik yaratan en önemli bir sermaye olduğunu, toplumun okuryazar olması ve kişinin iyi bir diploma sahibi olmasının yeterli olmadığını, günümüzde bilgi okur yazarlığıyla öğrenmenin her yerde ve hayat boyu sürdürülmesi gerektiğini söyledi. Polat konuşmasını şöyle sürdürdü: “Öğrenciler yaptıkları bu çalışmalarla öğrencilere görerek, dokunarak ve bizzat deneyerek anlamlı öğrenmeyi eğlenceli bir şekilde gerçekleştirmişlerdir. Bilim şenliğinin temel amacı bilimin heyecanlı, şaşırtıcı dünyasında eğlenceli bir gezintiye çıkmak, üretken bir toplum oluşturulmasına katkıda bulunmak, bilimsel düşünceyi içselleştirmek ve bilimi hayatın her alanında kullanma alışkanlığı yaratmaktır.”dedi.



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00