www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Gürbaş Muhtar adayı

Gürbaş Muhtar adayı

İnegöl´ün sevilen sayılan simalarından cesur kalemi ile yol gösteren ve hizmet konusunda sınır tanımayan Gazeteci İbrahim Gürbaş, doğup büyüdüğü Cuma mahallesine muhtar adayı oldu.

Çok küçük yaşta başladığı gazetecilik mesleğini halen sürdüren gazetemizde halen köşe yazarlığı yapan İbrahim Gürbaş, yıllarca Doğru Hakimiyet, Bursa Hakimiyet, İhlas Haber Ajansı, Hürriyet ve Akşam Gazetelerinde İlçe temsilciği yaptı. Daha sonra sırasıyla İlçede yayım yapan Bizim İnegöl, İnegöl Haber gazetelerinde çeşitli görevlerde bulundu.  Ayrıca haftalık yayım yapan Objektif, Sportif ve Alternatif gazetelerinin kurucu ortaklığının yanı sıra,1993 yılında ise İnegöl´de ilk özel radyo olan Venüs´ü kuran Gürbaş, Türkiye´de ilçe bazında ilk kurulan İTV televizyonun kuruluş çalışmalarında yer alarak genel müdürlük görevinde bulundu.

Mahallemizde sorun diz boyu

Muhtar adaylığı konusunda açıklamalar yapan Usta gazeteci İbrahim Gürbaş, Mahallede yıllardan beri süre gelen büyük sorunların yaşandığını söyledi. Sorunların çözümü için Cuma Mahallesi muhtarlığına aday olduğunu belirten İbrahim Gürbaş ?Mahallemiz hep sandalyede oturularak yönetildi. Mahallemizin tarihi geçmişi çok büyük. Nüfus artacağı bilinmesine rağmen gelecek, için hiç planlama yapılmadı. Otopark sorunu had safhaya ulaştı. Çocuklarımızın oynayacağı bir oyun alanı yok. Mahalle dayanışması hiç yapılmadı. Tarihi değerlerimize hiç sahip çıkılmadı. Belediyenin yapmış olduğu muhtarlık binasına sahip çıkılmadı. PTT´den gelen önemli evrak takipleri, zamanında aile bireylerine ulaştırılmadı ve bu yüzden birçok aile mağdur oldu?dedi.

Mahalleli kaynaşacak

Cuma mahallesinde göreve gelir gelmez 7´den 70´e her vatandaşın birlik ve beraberliğin sağlaması için bir dayanışma gecesi düzenleneceğini de kaydeden Muhtar adayı İbrahim Gürbaş, projelerini şöyle açıkladı;

?Mahallemizde yaşayan her birey yapacağımız dayanışma gecesinde tanışacak ve dostluk kuracak. Herkes birbirini kucaklayacak ve birbirlerinin dertlerine her türlü sorunlarına ortak olacaklar. Mahallemize yetkili birimlerle çalışarak, tespit ettiğimiz alanlara üç çocuk parkı yapacağız. Her Ramazan ayında toplu iftar düzenleyerek kaynaşmanın devamını sağlayacağız. Otoparklarla ilgili belediyemizle ortak çalışmaya yaparak düzene girmesini sağlayacağız. Sokak ve caddelerimizde ki bozuk kaldırım ve yolların takibini yaparak, onarımı için çalışmalar yapacağız. Mahallemizde esnaflarla görüşerek saçak tamiri ve tabelaların TÜRKÇE olması için çalışma başlatacağız. Mahallemiz için her yıl belirlediğimiz bir bölgede ünlü sanatçıları getirilerek, konser düzenleyeceğiz. Mahallemizdeki fakir-fukara için Kaymakamlığımızla ve varlıklı iş insanlarıyla istişare sağlayarak, destek vereceğiz. Mahallemizde dar gelirli ailelerin üniversite de öğrenim gören çocuklarına büyük gizlilik içerisinde burs imkanı sağlayacağız? diye konuştu.

Cuma mahallesi halkının oylarına talip olduğunu da kaydeden İbrahim Gürbaş, oturarak hizmet almak değil, gezerek yerinde tespit yaparak, hizmet vermeye aday olduğunu da sözlerine ekledi.

İbrahim Gürbaş´ın azaları şu isimlerden oluşuyor

Kemal Okçu, İbrahim Yılmaz, Yunus Çağlar Yıldız, Bekir Ergün, İbrahim Korkmaz, Hüseyin Ertürk, Murat Güner, Sinan Turna.

Haber / Fotoğraf: M.Salih KAYGUSUZ

 



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71