www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

GURBETÇİ AİLEDEN ÖRNEK KAMPANYA

GURBETÇİ AİLEDEN ÖRNEK KAMPANYA

Almanya'da yaşayan Emreoğlu ailesi, Stuttgart`ta başlattıkları yardım kampanyası ile İnegöllü ve Denizlili ihtiyaç sahiplerini sevindirdi.

 

 

Almanya’da internet iletişim uygulaması WhatsApp üzerinden Gazze ve ihtiyaç sahibi aileler için kampanya başlatan Baki ve Filiz Emreoğlu çifti, toplamda 12 bin TL yardım toplayarak Gazze ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırmıştı. Almanya’ya geri dönen Emreoğlu ailesi, Almanya’nın Stuttgart kentinde ikamet eden bir diğer gurbetçi Derya Yiğit önderliğinde yine WhatsApp üzerinden yardım kampanyası başlattı.

 

KAMPANYANIN BU KADAR YANKI YAPACAĞINI BİLMİYORDUK

Almanya’ya döndükten sonra yardım çalışmalarına devam ettiklerini belirten Baki Emreoğlu, “Almanya’dan bildiğiniz üzere internet üzerinden yardım kampanyası başlatmıştık. Bu yardım kampanyasının o kadar geniş kitlelere ulaşacağını ve birçok insanın yardım yapmak isteyeceğini ilk başlarda tahmin etmemiştim. Ama sonra büyük kitlelere ulaştık, yardımları topladık ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Almanya’ya döndükten sonra eşimle birlikte bu yardım kampanyalarına devam etmek istedik. Ve bu kapsamda yardımsever gurbetçilerle birlikte çalışmalarımıza başladık” dedi.

 

GELEN YARDIMLAR DEPODA İSTİFLENİYOR

WhatsApp üzerinden, “Gazze’ye yardım amacıyla giyim, ilkyardım malzemeleri, battaniye, çocuk bezi, çocukların sosyal faaliyetleri için çeşitli gereksinimler ve ayakkabı gibi çeşitli yardım ihtiyaçları toplanıyor. Bu yardımlar Stuttgart’ın Tübingen bölgesinden toplanarak Filistin Konsolosluğuna oradan da Filistin’e gönderilecek” mesajının gurbetçilere yayıldığını ifade eden Baki Emreoğlu, “Derya Yiğit kardeşimizle beraber yine bir yardım kampanyasına başladık. Gönderdiğimiz mesajla gurbetçi ailelerimiz yardımları topluyor ve bizlere getiriyor. Biz de bir depo düzenledik ve gelen yardımları oraya istifliyoruz” şeklinde konuştu.

 

KURBAN’A ÖZEL KAMPANYA

Kurban Bayramı’nın yakınlaşmasıyla yeni bir kampanyanın daha gurbetçileri beklediğini ifade eden Baki Emreoğlu, “Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte yine Almanya’daki gurbetçi kardeşlerimiz ile birlikte kurbanla ilgili yardım çalışmalarımız olacak. Sonrasında ise eşimle birlikte yardım kampanyalarına destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

İHH İNİYAD’A TEŞEKKÜR

İnegöl’de yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için kendilerine yardımı esirgemeyen İHH İNİYAD yönetimine teşekkür eden Emreoğlu, “Biz yardım kampanyaları yaparak ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalışıyoruz. İnegöl’de ihtiyaç sahiplerine ulaştıran ve bize birçok konuda yardımcı olan İHH İNİYAD yetkililerine teşekkür ediyoruz” dedi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19