www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Gurbetçimizin evi soyuldu

Gurbetçimizin evi soyuldu

Belçika'da kalan gurbetçi Cemil Güneş isimli vatandaş babasının rahatsızlığı nedeniyle geldiği İnegöl'de, Belçika’dan kendisine gelen bir telefonla evinin soyulduğu haberi verildi. Ancak gelen ikinci telefon ise kendisini şok etti.

Geçtiğimiz günlerde babası rahatsızlandığı için acil olarak Türkiye'ye gelen Cemil Güneş'in Belçika’daki evi kimliği belirsiz kişiler tarafından soyuldu.  Türkiye’de olan gurbetçimize evinin soyulduğu Belçika’daki polislerden gelen telefonla bildirildi. Fakat Güneş'in yapacağı birşey olmadığından dolayı polisler gereken incelemeleri yapıp olay yerinden ayrıldılar.  Belçika polisi evde bulunan bir miktar paranın bulunduğu kumbara üzerindeki yazıyı görünce araştırma yaptı.  Türkçe kumbaranın üzerinde "Türkiye sokak hayvanları için" yazını tercüman eden polisler durumu savcılığa bildirdi.  Bunun üzerine Belçika savcısı yapılan hareket karşısında duygulanarak olayı gerçekleştiren şahısların bulunması için özel bir ekip görevlendirdi. Belçika polis durumu gurbetçimiz Cemil Güneş'e  bildirmesiüzerine Güneş şok oldu.  

Konuyla ilgili açıklama yapan güneş şunları söyledi. “Biliyorsunuz biz gurbetçiler genellikle 7. aydan itibaren Türkiye'ye tatil ve memleket hasreti gidermek için geliyoruz. Bende bir kaç a önce geldim sonra geri gittim. Avrupa birçok yerde gelen gurbetçi vatandaşlarımızın evleri,işyerleri marketleri o dönemlerde maalesef hırsızların hedefi oluyor biz bunlara alıştık artık. Geçtiğimiz günlerde babamın rahatsızlığı nedeniyle Türkiye'ye gelmek zorunda kaldım. Pazar günü evime kimliği belirsiz kişiler tarafından girilmiş. Benim bundan haberim olmadı  gelen telefona kadar. Belçika polisi beni aradı evimin soyulduğunu söylediler. Bende babamın rahatsızlığı nedeniyle Türkiye'de olduğumu belirttim kendilerine, onlarda geldiklerinde ifade vermek için beklediklerini söylediler. Aradan biraz zaman geçtikten sonra beni tekrar aradılar ve hırsızların bulunması için savcılık tarafından özel bir ekip görevlendirildiğini söylediler. Ben şok oldum bunun sebebini sorduğumda evde bulunan kumbara içindeki köpeklere yardım amacıyla toplanan para sebebiyle olduğunu söylediler.Şimdi özel ekip Türkiye'deki sahipsiz dilsiz hayvanlara harcamak üzere toplanan parayı alan hırsızların bulunması için çalışmalarını sürdürüyor. Ben yıllardır gurbetteyim evde bulunan kumbara her gün belirli miktarda para atıyorum ve geldiğimde o parayı bozdurup Türkiye'de sahipsiz hayvanlara yardımcı oluyorum, benim hayvanlara karşı sevgim çocukluğumdan geliyor. Tabi ki Türkiye devletinin buna ihtiyacı yok ama herşeyi devletten beklemek lazım biz insanlarda destek olmamız lazım. Ülkemizde hayvanlar için gerçekten çok güzel barınaklar yapılmış bunları Avrupa’da görmek neredeyse imkansız. Beni tek sevindiren tarafı Belçikalı savcının köpekler için toplanan parayı görünce duygulanması ve özel ekip görevlendirmesi oldu. Bu konu Belçika'da basında yakın buldu. Bu zamana kadar çok evimiz, işyerimiz soyuldu polis hiç bu kadar üzerinde durmamıştı.” diye konuştu.

Haber Merkezi



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71