https://www.facebook.com/100022904774463/videos/1115505976387748/

GÜRCİSTAN BÜYÜKELÇİSİ AKTAŞ’I ZİYARET ETTİ

GÜRCİSTAN BÜYÜKELÇİSİ AKTAŞ’I ZİYARET ETTİ

Gürcistan- Ankara Büyükelçisi Zurab Patiaşvili, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret etti. İnegöl hakkında bilgi veren Aktaş, “İnegöl’de 91 köyümüzün 18 tanesi gürcü köyü. İnegöl’de yaşayan gürcüler örf, adet, ananelerini ve ina

İnegöl’de yaşayan Gürcü kökenli işadamları tarafından başlatılan ‘Gürcistan’a Yardım Eli’ projesi kapsamında İnegöl’e gelen Gürcistan-Ankara Büyükelçisi Tariel Lebanidze ve Gürcistan- Ankara Büyükelçisi Müsteşarı Zurab Patiaşvili Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti. Ziyarete ayrıca AK Parti Bursa Milletvekili ve Gürcistan Dostluk Grubu Başkanı Hüseyin Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, İl ve Belediye Meclis üyeleri ile STK temsilcileri katıldı.

 

91 Köyümüzün 18’i Gürcü Köyü

İnegöl’ün yapı itibariyle Kafkaslardan, Rumeli’den, Balkanlardan, Bosna’dan, Makedonya’dan, Kosova’dan ve Anadolu’nun değişik yörelerinden göçüp gelen ailelerden oluştuğunu belirten Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Özellikle Kafkaslardan, Acara’dan ve Batum civarından gelen çok fazla vatandaşımız var. İnegöl’de 91 köyümüzün 18 tanesi gürcü köyü. İnegöl’de yaşayan gürcüler örf, adet, ananelerini, dinlerini devam ettiriyorlar.“ dedi.

Mobilyacılık İnegöl’de Önemli Bir Meslek

 

İnegöl’de 2010 rakamları itibariyle dış ticaret hacminin ihracat ve ithalat toplamının 1 Milyar dolar civarında olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Tamamen dolu bir Organize Sanayi Bölgemiz ve 90 civarında fabrikamız var. Şu anda 2. Organize Sanayi Bölgemiz de yapılıyor. Bir de küçük sanayimiz var. Orada da tamamen mobilya atölyeleri ve büyük imalathaneleri var.”dedi.         

 

Gürcistan- Ankara Büyükelçisi Tariel Lebanidze ise konuşmasında; “Bir sağlık kuruluşuna yapılan yardım merasimine katılmak için buradayız. Tabi bu belediyeye ve güzel ilçeye ilk ziyaretim değil. İnegöl’ü sürekli ziyaret ediyor ve İnegöl’ün nasıl değiştiğini, güzelleştiğini, büyüdüğünü hep birlikte memnuniyetle izliyoruz. Bizi bu kadar sıcak karşıladıkları için belediye başkanımıza, milletvekilimize ve arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca yine İnegöl’ü görmekten çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum.” diye konuştu.



  • BIST 100

    10162,29%1,16
  • DOLAR

    32,36% -0,37
  • EURO

    34,69% -0,29
  • GRAM ALTIN

    2389,86% -1,34
  • Ç. ALTIN

    3867,20% -0,50