GÜRCÜ GECESİNE DAVET

GÜRCÜ GECESİNE DAVET

İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği Başkanı Ömer Faruk Demirtaş, İlçe Kapalı Spor Salonu´nda düzenlenecek Gürcü Kültür Gecesine tüm ilçe halkını davet etti.

 

Program hakkında açıklama yapan Dernek Başkanı Ömer Faruk Demirtaş; ?İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği olarak Gürcü kültürünü ve bu bağlamda Gürcü dans ve müziğini içeren gösterimiz ile ilçe halkımızla birlikte olmak istiyoruz. Yaptığımız bu organizasyonlardaki hedefimiz vatandaşlarımızın hoş zaman geçirmesinin yanında örf ve adetlerimizi koruyarak yaşatmak ve kültürel bir mozaiğe sahip ilçemizde kültürümüzü tanıtmaktır. Dernek bünyesinde yaptığımız folklor çalışmalarımız da kültürümüzü yaşatıp ve bizden sonraki nesillerimize aktarmanın yanı sıra çocuklarımızı sanal hayattan kopartıp gerçek hayatta üretken, kendine güvenen, kendini ifade edebilen birer birey olmalarını sağlamak hedeflerimizin içerisinde yer almaktadır.?

 

ŞEHİR EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAKTIR

?Bizim gibi diğer dernek ve sivil toplum kuruluşlarının yapmış olduğu bu ve buna benzer etkinlikler sayesinde halkımızı farklı kültürlerle tanıştırdığımız gibi ilçemizin tanıtımına ve şehir ekonomisine katkıda bulunduğumuzu düşünüyoruz? dedi.

 

ÜLKE OLARAK ZOR GÜNLERDEN GEÇİYORUZ

Ülkemizin son dönemlerde yaşadığı olaylara da değinen Dernek Başkanı Ömer Faruk Demirtaş; ?Biliyoruz ki ülkemiz gerçekten çok zor bir dönemden geçiyor. Moralimizi bozan haberler geliyor. Ancak bir yanda da hayatın tüm hızıyla devam ettiğini de unutmamamız lazım. Bizi küstürmek isteyen, sindirmek isteyen vatan düşmanlarına karşı daha gür sesle birlikte olduğumuz ve farklılıklarımızla bu ülkeye zenginlik ve değer kattığımızı göstermemiz lazım. Bu arada esas amaç eğlenmek değil birlik be beraberlik mesajları vermek, ne kadar güçlü bir toplum olduğumuzu inadına haykırmaktır. Buradan tüm ilçe halkımızı bugün saat 20.30´da İlçe Kapalı Spor Salonu´nda yapılacak olan Gürcü Kültür Gecesi etkinliğimize davet ediyor saygılarımı sunuyorum? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10245,45%-0,31
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,78% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2406,52% 0,56
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32