GÜRCÜ HEYETTEN ZİYARET

GÜRCÜ HEYETTEN ZİYARET

Kafkas Folklor ve Kültür Derneği’nin festivaline katılmak üzere Gürcistan’dan İnegöl’e gelen heyet, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti.

Kafkas Folklor ve Kültür Derneği’nin bu yıl 13’üncüsünü düzenlediği geleneksel Uluslar arası Folklor Festivali için Gürcistan’dan İnegöl’e gelen halk dansları ekibi ve beraberinde heyet, Cumartesi günü Kafkas Folklor ve Kültür Derneği Başkanı Ömer Faruk Demirtaş ile birlikte Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti.

İNEGÖL ÇOK ŞANSLI

Ziyarette bir konuşma yapan Acara Özerk Cumhuriyeti Eğitim, Kültür ve Spor Bakanlığı Uzmanı Madona Tevzadze, İnegöl’ün genç bir Belediye Başkanına sahip olduğunu ifade ederek; “İnegöl bu konuda çok şanslı. Bu durum iki ülke ve şehir adına ilişkilerin artmasına da katkı sağlayacak. Biz derneğe katkı sağlayabilecek enstrümanlar da getirdik. Gürcü alfabesini de getirdik. Bizi sıcak karşıladığınız için tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Kafkas Folklor ve Kültür Derneği Başkanı Ömer Faruk Demirtaş ise, bu yıl 13’üncüsünü düzenledikleri Uluslar arası Folklor Festivali’ne Gürcistan’ın Batum ve Kutaysi’den gelen yetkililerinin kendilerini onurlandırdığını söyledi. Hem festivale katılmak, hem de şehri tanıtma adına Belediye Başkanı Aktaş’ı ziyaret etmek istediklerini kaydeden Demirtaş, kabulünden dolayı da Aktaş’a teşekkür etti.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş da festival için İnegöl’e gelen Gürcü heyete hoş geldiniz diyerek başladığı konuşmasında; “13. Kafkas Folklor Festivali için farklı şehirlerden misafirlerimiz var. Onları ağırlıyoruz. Özellikle Kafkas Dernek Başkanına ve yöneticilerine güzel etkinlik için teşekkür ediyoruz. Ziyaret eden misafirlerimize ilçemizle ilgili bilgiler veririz. Ayrıca onların şehirlerini tanımış oluyoruz. İnegöl’ün zengin sosyo-kültürel yapısını diğer şehirler bütünleştirmek de bizim öncelikli görevlerimizden biri. Kültür derneklerimiz, hemşeri derneklerimiz de bunu yapmaya çalışıyor. İnşallah misafirlerimiz inşallah buradan mutlu8 ve iyi dostluklar edinmek suretiyle ayrılırlar” ifadelerinde bulundu.

Konuşmaların ardından Aktaş, misafirler heyete İnegöl’ü tanıtan çeşitli hediyeler verdi.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32