www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Gürcüce Dil Kursu ilk mezunlarını verdi

Gürcüce Dil Kursu ilk mezunlarını verdi

Türkiye genelinde Halk Eğitim Merkezi tarafından ilk kez Bursa´nın İnegöl ilçesinde başlatılan Gürcüce Dil Kursu, ilk mezunlarını verdi.

Geçtiğimiz yıl ülke genelinde Halk Eğitim Merkezi tarafından ilk defa başlatılan Gürcüce Dil Kursu, Bursa´nın İnegöl İlçesinde ilk mezunlarını verdi. İnegöl Kafkas Folklor Derneği´nin talebi ile başlatılan dil kursuna, bir çok vatandaş katıldı.

 

Gürcüce Dil Kursu´nun sonlanmasının ardından, İnegöl Halk Eğitim Merkezi´nde katılımcılara sertifikaları takdim edildi.

 

Sertifika takdim programda ilk olarak açıklamalarda bulunan İnegöl Kafkas Folklor Derneği Başkanı Ömer Faruk Demirtaş, "Öğrencilerimiz çok istekliydiler ve 65 öğrenciden 42´sinin bu akşam sertifika almaya hak kazandığını biliyoruz. Bu bizim için onur verici bir şey. Daha önce derneğimiz bünyesinde bu işi amatör bir şekilde yapmaya çalışıyorduk ama devletimizin bize sunmuş olduğu çok güzel şeyler var. Şuanda düzenlenen kurs, Türkiye´de Halk Eğitim Merkezleri bünyesinde açılan ilk Gürcüce Dil Kursu. Bu anlamda bir ilki gerçekleştirmiş olmanın da ayrıca mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

 

Daha sonra açıklamalarda bulunan İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Göktürk, "İnegöl Halk Eğitim Merkezi 2014 yılında bu yeni binasına taşındı. Geçtiğimiz yıl binin üzerinde kurs, 35 bin sertifika ile gerçekten Türkiye´deki çok özel Halk Eğitim Merkezlerinden birisi. Bu güzel binanın İnegöl´e kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Kafkas Derneği´nden böyle bir talep gelince, neden olmasın dedik. Öğrencilerimizi de bulduktan sonra, haftada 2 gün, 3 grup olarak 120 saat üzerinden kursumuzu açmıştık. Bugünde sertifika töreninde bir araya geliyoruz. Ben katılımcılara ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

Programda son olarak açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise, "Bu organizasyonda emeği geçenleri kutluyorum. Derneklerimiz amacına uygun işler yapıyor ki, ben Kafkas Folklor Derneğimizi kutluyorum. Gerçekten her dönem etkinliklerini olabildiğince yerine getiriyor. Burada öğrenme çabası gerçekten takdire şayan. Mezara kadar öğrenme faaliyeti devam etmeli. Devamında gelecek nesillerde kendilerini en iyi şekilde ifade edebilecekler" dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25