Gürcüler Khabadze İle Buluştu

Gürcüler Khabadze İle Buluştu

İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği yönetimi ve bazı iş adamları, resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gelen Acara Hükümet Başkanı Archil Khabadze ile beraberindeki Bakan ve müsteşarları ile görüştü.

İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği yönetimi, Ankara Sheraton otelde Acara Hükümet Başkanı Archil Khabadze ile bir araya geldi.

Yapılan görüşme hakkında açıklamalarda bulunan Kafkas Folklor ve Kültür Derneği Başkanı Ahmet Nuri Can, İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği olarak Ankara’ya resmi temaslarda bulunmak üzere gelen Acara Hükümet Başkanı Archil Khabadze ve beraberindeki Bakan ve müsteşarları ile Sheraton otelde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’yla yapılan görüşmenin ardından bir araya geldiklerini söyledi. İnegöl’den dernek yönetim kurulu üyeleri ve Acara’da iş bağlantıları olan işadamları ile toplantıya katıldıklarını belirten Başkan Can, “Öncellikle yeni göreve gelen hükümete ve Başkanımıza başarılar temennisinde bulunduk. Bu görüşmeler esnasında derneğimizin kültürel faaliyetlerinin yanı sıra kurulduğu 1977 yılından bugüne kadar yapılan faaliyetler, kuruluş ve işleyiş amacı ve bundan sonraki projeler hakkında müzakereler edildi. Kültürel ve sosyal konular haricinde gelen işadamlarımızın mağdur oldukları durumlar aktarıldı ve oluşan mağduriyetlerin giderilmesi hususunda çözüm garantisi alındı. Bundan sonraki hükümet ile daha ciddi ve daha olumlu ticaret yapılması konuları konuşuldu ve güvencelerini almış bulunduk. Ayrıca Haziran ayında yapacağımız 13. Uluslar arası folklor festivaline kendilerini davet ettik. Festival tarihinde önemli bir program çıkmadığı sürece festivalimize katılmak istediklerini beyan ettiler” dedi.

Yapılan 2 saatlik toplantı sonucunda Acara Hükümet Başkanı Khabadze’nin İnegöl’e 135 yıl önce göç etmiş olan gürcü vatandaşlarının kültürlerini örf ve adetlerini 135 yıldır hiçbir şekilde kaybetmeden saf bir şekilde Türk bayrağı altında yaşattıkları ve sonraki nesillere aktarmaya çalıştıkları için çok teşekkür ettiğini dile getiren Ahmet Nuri Can, “2 saat süren program sonunda derneğimizin simgesi olan akordeon maketi kendilerine hediye edilmiştir” diye konuştu.



  • BIST 100

    10245,45%-0,31
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,78% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2406,52% 0,56
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32