www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Gürel, Gündeme Dair Açıklamalarda Bulundu

Gürel, Gündeme Dair Açıklamalarda Bulundu

Ak Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, koronavirüs salgını ve gündeme dair yazılı bir basın açıklamasında bulundu.

Ak Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, koronavirüs salgını ve gündeme dair bir açıklama yaptı. Vekil Gürel açıklamasında teyakkuz halinde olan hükümetin kriz yönetimindeki başarısına dikkat çekerek Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ve ekibinin gayretli çalışmalarından da övgüyle bahsetti. Vekil Gürel, süreçle alakalı değerlendirmelerde bulunurken, İnegöl’de gündeme gelen koronavirüs şüphesi taşıyan vakalara ilişkin bilgiler de verdi. Gürel, ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanına da değinirken, vatandaşlara da tedbirli ve sağduyu olma çağrısında bulundu.

Gürel, “Türkiye aylardır dünya genelinde dalga dalga yayılan ve pandemi olarak kabul edilen koronavirüs ile imtihanını başarılı bir şekilde vermeye devam etmektedir. Çin’in Wuhan eyaletindeki bir virüsün bugün dünya ülkelerinde ekonomik, sosyal, kültürel ve toplumsal hayatı neredeyse tamamen değiştirdiğine şahit olduk. Ancak yaşanan bu süreci başarılı yöneten bir Sağlık Bakanımız ve gece gündüz demeden gayret eden bir ekibi var. Dolayısı ile taraflı tarafsız herkesin, siyaset üstü bir sağduyu ile takdir ettiği bu kriz yönetimi ile bugüne kadar vaka sayısı açıklamayı yaptığım an itibariyle 190 civarı ve hayatını kaybeden vatandaş sayımız ise iki olmuştur. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, tedavi görenlere de şifa diliyorum.

Toplum olarak “Temizlik, imandandır” anlayışına sahip bir medeniyetin çocuklarıyız.  Dolayısı ile elbette sosyal yaşamımız ve temizlik anlayışımız, beslenme kültürümüz itibariyle virüsün yayıldığı coğrafyaya nazaran avantajlarımız var ancak her defasında ısrarla belirtildiği gibi bu toplumsal süreçte birlik ve beraberlik içinde, yüksek bir sağduyu ve farkındalıkla bu badireyi atlatabiliriz. Az önce saydığım avantajlar bazı durumlarda dezavantaja da dönüşebiliyor. Neticede sosyal ilişkileri sıkı bir milletiz hal böyle olunca birebir temas, tokalaşarak selamlaşma, bir arada bulunma, taziye, ziyaret gibi aktiviteleri bir süre ertelemek gerekiyor. Temizlik ve hijyen noktasında azami derecede dikakt etmemiz gereken hususlar var. Yaşlı aile bireylerimizin ve küçük çocukların bu süreçten olumsuz etkilenmemesi adına önlemlerimizi bireysel olarak almamız gerekiyor. Devlet kendine düşeni fazlasıyla yapıyor bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın ancak birey olarak süreci kolaylaştırmak bizim elimizde.

Bu sürecin ekonomik boyutunu da hissetmeye başladık nihayetinde dünya ölçekli bir salgın. :Para piyasaları ve küresel ekonomik hareketlilik tamamen değişti. Fed faiz kararı, petrol fiyatlarındaki değişiklikler, ülkelerin aldıkları ekonomi önlemleri, IMF tedbirleri ve son olarak dün Sayın Cumhurbaşkanımızın kamu-işveren-çalışan kesimi yakından ilgilendiren destek paketi açıklandı. Bu paket inşallah hem sanayicimizi hem vatandaşlarımızı bu süreçten daha güçlü çıkaracaktır.

Sektörel bazda belli başlı alanlarda sıkıntılar yaşayabiliriz, örneğin turizm anlamında aylar öncesinde yapılan hazırlıklar ve planlamalar bir süre ertelenmiş olabilir ama inanıyoruz ki bu destek paketi içeriği itibariyle süreçte en büyük desteğimiz olacak. Çalışanlarımıza sağlanan kısa çalışma ödeneği, yaşlılarımıza yönelik atılacak adımlar, Cumhurbaşkanımızın açıklamasında bahsi geçen sektörler için yapılan düzenlemeler, esnaf ve sanatkârların kredi ödemeleri, ihracatçılarımızın anapara ve faiz ödemeleri, vatandaşlara yönelik kredi paketleri, KOBİ desteği, emeklilerimize yönelik ödeme planlaması, sosyal yardımlaşmadan faydalanan vatandaşlarımıza yönelik çalışmalar ve daha birçok adımın atıldığı 100 Milyar liralık Ekonomik İstikrar Kalkanı bizi bu zor süreçte ayakta tutacaktır. Bu noktada başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve kabinemize teşekkür ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki bu kapsamda bir destek paketi bizim hükümetimiz tarafından açıklanmış ve diğer ülkeler ile kıyaslandığında durumun ciddiyetine hâkim olduğumuz göstermiştir.

Değinmek istediğim bir başka husus ise 13 Nisan 2019 tarihinde Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile bizzat Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Türkiye Küresel Pandemi riskine karşı kamunun merkez ve taşra teşkilatı hazırlıklara başlamıştı. Bu da bugünkü kriz yönetimindeki başarının sırrı olarak kayda geçmiştir.

Ayrıca yaptığımız görüşmeler ve istişareler neticesinde Sayın Bakanımıza arz ettiğimiz İnegöl Mobilya sektörünün mevcut destek paketinde yer alması ile alakalı talep kabul görmüştür. İnşallah yapılacak açıklamalar ile bu konuda da gerekli duyuru yapılacaktır.

Son olarak vatandaşlarımızdan ricam lütfen sosyal medyadan değil bizzat yetkili mercilerden gelen uyarıları dikkate almaları, küresel boyuttaki bu sıkıntıyla ulusal bazda mücadele ettiğimizin bilinciyle hareket edelim. İnegöl’de Belçikalı yaşlı bir hanımefendinin koronavirüs şüphesiyle sevk edilmiş kendisi ve yine sonuç beklenen 5 vakanın hepsi de negatif çıkmıştır. Şu an için hamdolsun endişe edilecek bir durum söz konusu değildir. Tekrar belirtmekte fayda var, bu konu siyaset üstü bir konudur, hamaset ve bilgi kirliliği ile yürütülecek, dedikodular ile yol alınacak bir zaman değildir. Bu süreçte evvela aklıselim galip gelecektir. Tedbirli olacağız, dikkatli olacağız, önlemlerimizi alacağız, devlet görevinin başındadır, sağlık çalışanlarımız ve yetkili tüm organlarımız uyum içinde çalışmaktadır, vatandaş olarak bizler de üzerimize düşen sorumlulukları yerine getireceğiz ev elbette bu süreçte önce tedbir sonra tevekkül anlayışı ile dua ederek, sabrederek bu badireyi de devlet millet işbirliği ile atlatacağız.” Şeklinde konuştu.



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25