GÜREŞÇİLERİMİZ MİNDERDİ DAR ETTİ

GÜREŞÇİLERİMİZ MİNDERDİ DAR ETTİ

Minderde fırtına gibi esen İnegöl Belediyespor güreşçileri, çeşitli yaş ve kategorilerde katıldıkları bölge şampiyonluklarından başarı ile çıkarak Türkiye Şampiyonluğuna isimlerini yazdırdılar.

Güreşte elde edilen başarılara ilişkin açıklama yapan İnegöl Belediyespor Başkanı Adem Tayyar, bünyelerindeki tüm branşlarda Türkiye geneli başarılara imza atıyor olmaktan gurur duyduklarını söyledi.

Başkan Adem Tayyar, çeşitli yaş ve kategorilerde katıldıkları bölge şampiyonluğunda elde edilen başarıları değerlendirdi. Tayyar, “Düzce’de 24-26 Mayıs tarihleri arasında yapılan küçük minik erkekler serbest sitil bölge şampiyonasında, Adem Uçgun 26 kg’da 2. olmuştur. 24-26 Mayıs tarihleri arasında Kastamonu’da yapılan küçük minik erkekler grekoromen sitil bölge şampiyonasında ise Azim Şah Muradov 32 kg’da birinci, İbrahim Aflatov 35 kg’da, Aykan Aktaş 66 kg’da ikinci olmuş, Alper Coşkun ise 66 kg’da beşinciliği almıştır. Bölge şampiyonasında aldığımız bu başarıdan dolayı, sporcularımız Türkiye Şampiyonasına gitmeye hak kazandılar. Başarılarından dolayı tüm güreşçilerimizi kutluyorum. Güreş antrenörümüz Habib hocamı da tebrik ediyorum” dedi.

Şampiyonaya gidecek sporcuların yaş ve kategorileri ile alakalı da bilgi veren Adem Tayyar; “Güreşte başarı gösteren kardeşlerimiz, bulundukları yaş ve kategoriye göre farklı il ve tarihlerde Türkiye Şampiyonasına gidecekler. Örneğin; 11-13 yaş Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası Kahramanmaraş’ta 05-07 Haziran tarihlerinde olacak.  Buraya sporcumuz Adem Uçgun katılacak. Yine Kahramanmaraş’ta 07-09 Haziran tarihlerinde yapılacak olan 14-15 yaş Serbest Güreş Türkiye Şampiyonasına ise Azim Şah Muradov, İbrahim Aflatov ve Aykan Aktaş kardeşlerimiz katılacak. Aksaray’da yapılacak 11-13 yaş Grekoremen Güreş Türkiye Şampiyonasına da Adem Uçgun ve Ahmet İskender katılacak. Aksaraydaki bu şampiyona 12-14 Haziranda olacak. Bunun akabinde ise yine Aksaray’da14-16 Haziran tarihleri arasında bu sefer 14-15 yaş Grekoremen Güreş Türkiye Şampiyonası gerçekleşecek ve buraya da Azim Şah Muradov, İbrahim Aflatov, Aykan Aktaş ve Alper Coşkun kardeşlerimiz katılacak” diye konuştu.

Adem Tayyar ayrıca bölge şampiyonasında başarı gösteren ilk 8’in Türkiye Şampiyonasına gitmeye hak kazandığını, ancak İnegöl Belediyespor’un ilk 3’e girerek bu başarıyı gösterdiğini belirterek Türkiye Şampiyonasında tüm sporcularına başarı dileklerinde bulundu.



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68