GÜRSİAD RESMEN KURULDU

GÜRSİAD RESMEN KURULDU

Gürcü Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜRSİAD) resmen kuruldu. Recep Bayrak’ın Kurucu Başkanlığında 15 kişilik yönetimle kurulan GÜRSİAD, önceki akşam ilk basın toplantısını gerçekleştirdi.

İnegöl’de gürcü işadamları tarafından bir süredir gündemde olan Gürcü Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜRSİAD), 14 Şubat 2014 tarihinde kuruldu. Recep Bayrak Kurucu Başkanlığında hayata geçirilen dernek, önceki akşam ilk basın toplantısını gerçekleştirdi. Recep Bayrak ve 14 kişilik yönetimi, derneklerini kamuoyuna tanıttı.

 

KURUCU YÖNETİM

Baykan İnşaat firmasında yapılan basın toplantısına Başkan Recep Bayrak ile birlikte kurucu yönetim kurulu üyeler; Fahrettin Baykan, Erol Cengiz, Zekeriya Demir, Bahattin Korkmaz, Yusuf Ziya Özbek, Fatih Aydoğan, İrfan Kapdan, Serkan Yentürk, Seda Arık, Ayşegül Baştürk, İsmail Baykan, Recai Baykan, Volkan Atilla ve Nedim Sevim katıldı.

 

GÜRSİAD Başkanı Recep Bayrak, burada yaptığı açıklamasında kısa adı GÜRSİAD olan, açılımı ise Gürcü Sanayici ve İşadamları Derneği’ni 14 Şubat 2014 tarihinden itibaren kurduklarını söyledi. Derneklerinin amacının birlik, beraberlik, dayanışma ve eğitim alanlarında işadamlarını bir araya getirmek olduğunu ifade eden Bayrak, “Türk bayrağına, Türk vatanına bağlı ve saygın bir millet olarak İnegöl’ümüze değer ve zenginlik katacaktır” dedi.

 

TÜM İŞADAMLARIMIZI DERNEĞİMİZİN ÇATISI ALTINDA GÖRMEK İSTİYORUZ

“Derneğimiz önce ülkemize, sonra İnegöl’ümüze, camiamıza önemli hizmet vermeyi planlamaktadır” diyen Recep Bayrak, “Ülkemizin 2023 vizyonuna katkı sağlamak, en önemli görevleri arasında olacaktır. Bu bağlamda Kafkasya’dan İnegöl’e göç etmiş burada ticarete atılmış tüm işadamlarımızı derneğimiz çatısı altında görmek istiyoruz. Bu duygu ve düşünceler ışığında GÜRSİAD’ın İnegöl’ümüze hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.

 

EKSİKLİĞİ GİDERMEK İÇİN KURDUK

Basın mensuplarının niçin böyle bir dernek kurma ihtiyacı hissettiklerini sorması üzerine Bayrak, “Bizim İnegöl’de folklor kollarında çok başarılı bir derneğimiz var. Spor alanında da bölgesel olarak çok başarılı bir derneğimiz var. Biz işadamları derneğinin eksik olduğunu gördük. Bu vesile ile bu eksikliği tamamlayalım diye GÜRSİAD’ı kurduk” dedi.

 

BİRLEŞTİRİCİ OLACAĞIZ

Dernek henüz resmi olarak açıklanmadan dahi isminden dolayı ayrımcılık gibi algılanarak tepki çektiğinin hatırlatılması üzerine Recep Bayrak, “Balkanlardan gelen veya başka bir bölgeden gelen vatandaşların BALKANSİAD gibi dernekleri var, biz niçin kurmayalım. Onlar ayrımcılık olmuyor da bizim ki mi oluyor. Biz daha birleştirici olacağız. Kaynakları tam kullanacağız. Ayrımcılıktan ziyade biz birleştirici olacağız” şeklinde konuştu.

 

GÜRCİSTAN İLE KÖPRÜ OLACAK

Şuanda 20’yi aşkın üyeleri bulunduğunu, ancak hedeflerinin 200 üye olduğunu dile getiren Bayrak, “Bizim gerçekten başarılı derneklerimiz vardı. Ancak Gürcistan ile kendi alanlarında faaliyetler gösteriyorlardı. Biz işadamları olarak bunun bir eksiklik olduğunu düşündük. Ayrıca bizim spor ve kültür derneklerimiz var. Bu derneklerin de her zaman yanlarında olacağız. Batum geleceğin Kıbrıs’ı. Neden biz orada bir pasta kapmayalım. Gürcülerin bir araya geldiği bir dernekten ziyade, Gürcistan ile olan ilişkileri hızlandırmak amacıyla bu derneği kurduk” dedi.

 

GÜRCÜ OMLAYAN DA ÜYE OLABİLİR

Recep Bayrak, derneğe Gürcü olmayan vatandaşların da diledikleri takdirde üye olabileceklerini sözlerine ekledi.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32