GURUR DUYULACAK TABLO

GURUR DUYULACAK TABLO

İnegöl'de son 10 yılda eğitime yapılan 140 milyon liralık yatırımın 90 milyon lirasını hayırseverlerin karşıladığını ifade eden Kaymakam Ali Akça, Gerçekten gurur duyulacak bir tablo” dedi.

Hayırsever işadamı Tarık Celaloğlu tarafından İnegöl’de Kozluca yolu üzerinde yaptırılan Yeni İnegöl Anadolu Lisesi binasının inşaatı hızla yükseliyor. Kaymakam Ali Akça da dün Tavros Group firması İnşaat Müdürü Bülent Huvaş ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ile birlikte okul inşaatını ziyaret edip çalışmaları yerinde inceledi. Okulun maliyetinin 2 milyon 700 bin dolar olduğu belirtilirken, Temmuz ayında inşaatın tamamlanacağı ifade edildi.

 

HAZİRAN SONUNDA TESLİM ETMEYİ PLANLIYORUZ

24 derslik ve kapalı spor salonunun da bulunduğu okulun inşaatında yapılan inceleme sonrası bir açıklama yapan Tavros Group firması İnşaat Müdürü Bülent Huvaş, “Şu anda kaba inşaatı tamamen bitirdik, okulu ve spor salonunu. Haziran sonunda ince işlerini bitirip, cephesiyle birlikte teslim etmeyi planlıyoruz. Temmuz ayın itibariyle taleplere göre de hareket edeceğiz. Sonrasında da teslim edeceğiz.  Okulumuz normal okul projelerinden biraz daha farklı. Sınıflar daha büyük. Öğrencilerin daha rahat etmesi açısından. Yeni uygulamaya giren Fatih Projesi’nin altyapısıyla teslim ediyoruz. Bununla birlikte inşallah güzel insanların yetiştirileceği bir okul olur” dedi.

 

5 AY ÖNCE BURASI TARLAYDI

Kaymakam Ali Akça ise İnegöl’ün eğitim yatırımları anlamında diğer ilçelerden çok farklı olduğunu söyledi. Kaymakam Akça “Şuan incelediğimiz bina bundan 5 ay öncesine kadar bir tarlaydı. İnegöl ile gönül bağlantısı olan Tarık Celaloğlu, kaymakamlığımıza müracaat ederek, İnegöl’e olan vefa borcunu ödemek için bir okul yapmayı arzu ettiklerini söylediler. Milli Eğitim Müdürümüz seri bir şekilde belediye ile irtibata geçerek belediyemize ait olan 7 bin 900 m2’lik alan üzerinde bir okul yapılabileceğini bizlere ifade etti. Protokolü seri bir şekilde hazırladık ve 27 Kasım günü İnegöl Kaymakamlığında bir protokol imzaladık. Arkadaşlarımız protokole göre 30 Temmuz’a kadar bizlere bu binayı teslim etmeyi taahhüt ettiler. Ancak taahhütlerinden daha erken bir zamanda verecekler. Ben kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

10 YILDA 140 MİLYONLUK YATIRIM

İnegöl’deki hayırsever yatırımlarına da değinen Akça, “Konuşmalarımda sıklıkla vurguladığım bir husus var. İnegöl’ün dinamizminden bahsediyoruz. 236 bin kişilik İnegöl’den bahsediyoruz ve 52 bin kişilik bir öğrenci kapasitesinden bahsediyoruz. İşte İnegöl bu öğrencilerimizi, daha sonra eğitime katılacak yavrularımızı daha iyi fiziki koşullarda öğrenimlerini gerçekleştirmeleri için hayırseverlerimizin bu konudaki tutumları teşekkürü hak ediyor. İnegöl bu anlamda da Türkiye’de farklı bir ilçe. Geçtiğimiz 10 yıl içerisinde yaklaşık 140 milyon eğitime yatırım yapılmış İnegöl’de. Bunun 90 milyonluk kısmı hayırseverlerce yapılmış. Gerçekten gurur duyulacak bir tablo. Ben buradan tüm hayırseverlerimize de şükranlarımızı bildiriyorum. İnşallah bu bina bittiğinde evlatlarımız daha iyi koşullarda öğrenim imkânına sahip olacaklar” dedi.

 

ESKİ BİNA ORTAOKUL OLACAK MI?

Gazetecilerin eski Anadolu Lisesi binasıyla ilgili sorusunu yanıtlayan Kaymakam Ali Akça, “Bize gelen talepleri değerlendireceğiz. En sağlıklı nasıl olması gerektiği hakkında konuşuruz ve ona göre karar veririz” dedi.



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68