Hac Adaylarına Seminer

Hac Adaylarına Seminer

İlçe Müftülüğü, Kurban Bayramı öncesinde Hac farizasını yerine getirmek için İnegöl´den kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarına teorik ve uygulamalı olarak seminer düzenledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve özel şirketler aracılığıyla kutsal topraklara gidecek olan 211 kişi 5 gün süren eğitimlere tabi tutuldu.

 

Sani Konukoğlu Camiinde geçtiğimiz Pazartesi günü başlayan eğitimler uygulamalı tavaf ile sona erdi. Caminin ortasına konulan Kabe maketinin etrafında sembolik olarak tavaf yapan hac adayları, kutsal görev öncesi eğitimlerini tamamladılar. Müftü Vekili İsmail Yıldırım nezaretinde gerçekleştirilen eğitimler başarı ile sona erdi.

 

Dün saat 10.00´de cami içindeki tavaf öncesinde açıklamalarda bulunan Müftü Vekili İsmail Yıldırım, ?bu sene hacca gidecek adaylarımıza her sene olduğu gibi programlı bir şekilde hac seminerleri düzenliyoruz. Geçtiğimiz Pazartesi başladık. Cuma günü sona erecek. Hacla ilgili hem fıkıh bilgileri, dini bilgileri, hem de haccın ne anlama geldiği ile alakalı bilgiler veriyoruz. Hac seyahatiyle ilgili bilgilendirme yapıyoruz. İnsanımızın güzel ve sağlıklı bir şekilde hac görevini yapmaları için müftülük olarak üzerimize düşen irşat görevini yerine getiriyoruz. Bu bir irşat hizmetidir. Hac adaylarının hacca hangi organizasyonu ile gidecek olmalı hiç önemli değil. Özel veya diyanet aracılığıyla gidecek olanlara gerekli eğitimleri veriyoruz. Bu yıl önceki yıllara göre katılım güzeldi. Bu günde sembolik olarak koyduğumuz Kâbe maketinde tavafın nasıl yapıldığını öğretmiş olduk. Hacca gidecek olan kardeşlerimiz şimdiden bilgilenmiş, hazırlanmış oldular. Allah onların niyetlerini kabul etsin. Arzu edenlere Allah en kısa zamanda hac yapmayı nasip etsin? dedi.

 

211 KİŞİ HACCA GİDECEK

Ağustos ayı itibariyle kutsal topraklara yolculuğun başlayacağını aktaran Yıldırım, İnegöl´den Diyanet ve özel şirketler aracılığıyla 211 kişinin hac adayı olduğunu da sözlerine ekledi.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68