HAC KOTASINA DİKKAT

HAC KOTASINA DİKKAT

Çiçek Turizm İnegöl Şube Müdürü Ozan Erdursun, bu yıl Türkiye için uygulanan hac kotası nedeniyle birçok firmada sıkıntılar yaşandığını belirterek, firmalarının bu tarz sorunlar yaşanmadığını, 120 umreciyi bugün kutsal topraklara uğurlayacaklarını kayd

 

Kâbe´de yapılan genişletme çalışmaları nedeniyle Hac Bakanlığı ve Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından Türkiye´ye uygulanan kota sonucunda birçok acentede kota sorunu yaşandığını belirten Çiçek Turizm İnegöl Şube Müdürü Ozan Erdursun, Ramazan ayı için umreye gitmek isteyenleri bu saatten sonra kayıt yaptırmamaları, aksi halde mağduriyet yaşayabilecekleri konusunda uyardı.

DİKKAT EDİN, MAĞDURİYET YAŞAMAYIN

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çiçek Turizm İnegöl Şube Müdürü Ozan Erdursun, ?Kâbe çalışmaları nedeniyle bu yıl Hac Bakanlığı ile Diyanet İşleri Bakanlığı Türkiye için kota uyguladı. Bu kotada şirketlere yılın başından şimdiye kadar, her firmanın götürdüğü umreci sayısının yüzde 5´i kadar kota tanındı. Bu yüzden bu Ramazan ayında birçok acente ve umreci bu sıkıntıyı yaşayacaklar. Bizde elhamdülillah şuana kadar böyle bir sıkıntı yok, kotalarımızın hepsi doldu. Allah nasip ederse yarın (bugün) sabah saat 09.00´da Fatih Camii önünden, Kestel´den ve BUTTİM´den otobüslerimiz hareket edecek. Toplamda 120 tane Ramazan umrecimiz 33 günlük tam Ramazan umresini yapmak için hareket edecekler. Ramazan son 15 gün umrecilerimiz kutsal topraklar için yola çıkacaklar. Vizelerimizin tamamı çıktı, hiçbir umrecimizde bu manada bir sorun yok. Hepsinin vizeleri düştü, uçak biletleri tarihleri belirlendi. Hepsi hayırlısı ile kutsal topraklara gidecekler. Bu kotayı birçok acente dikkate almadı. Şuanda kota doldu, ekstra bir kota da açılmayacak. Onun için umreciler bugünden sonra umreye gideceğim diye herhangi bir şirkete veya bir yere pasaportlarını teslim eder veya para öderseler mağdur olurlar. Bu saatten sonra umreye gitmeleri imkânsız? Kotası çıkmayan firmalar da Ramazan yerine Kasım ayında, Aralık ayında umrecilerini götürebilirler. Bizi tercih eden tüm İnegöllü hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Allah hep birlikte kazasız belasız gidip gelmeyi nasip etsin? şeklinde konuştu.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22