HAC KURALARI ÇEKİLDİ

HAC KURALARI ÇEKİLDİ

2016 yılı hac kuraları dün saat 11.00´da çekilirken Bursa´dan 70 bin, İnegöl´den de 8 bin hacı adayı kuralara katıldı.

 

2016 yılı için hac kuraları dün 11.00´da çekilmeye başlandı. İnegöl Müftülüğü organizasyonu ile kura çekimini Sani Konukoğlu Konferans Salonu´ndan canlı olarak takip etmek isteyen İnegöl´deki hacı adayları teknolojinin azizliğine uğradılar.

 

1 SAAT BEKLEDİLER

İnegöl Müftülüğü, her yıl olduğu gibi bu yıl da kura çekimlerini hacı adaylarının canlı takip edebilmesi için Sani Konukoğlu Konferans Salonu´nu hazırladı. Burada verilen frekanslarla hacı adaylarının kura çekimini canlı olarak takip etmesi planlanırken, bazı teknik aksilikler yaşandı. Verilen frekans salondaki sistemle uymadığı için programın takibi yapılamadı. 11.00´da salona gelen İnegöllü hacı adayları 12.00´a kadar beklediler. Hacı adayları heyecanla kura çekiminin başlamasını beklerken, sorunun çözülememesi üzerine İnegöl Müftüsü Kazım Güzel bir açıklama yaptı. Programdan bir gün önce Diyanet tarafından kendilerine frekanslar verildiğini belirten Müftü Güzel, ?O şifreleri girdiğimizde bugün buradaki cihazlar kabul etmedi. Dışarıdan başka bir cihaz bulduk, o cihaz vasıtasıyla yapmak istedik. Ancak bu da başarılı olmadı. Salonun sistemiyle diğer sistemi birbiriyle uyuşturamadık. Teknik bir konu olduğu için de ben üzgünüm ama elimizden bir şey gelmedi? dedi.

 

?TEKNOLOJİNİN AZİZLİĞİNE UĞRADIK?

Saat 11.00´da programın başlayacağını anımsatan Müftü Güzel, ?Bir Kur´an-ı Kerim okunacak ve Başkanımız konuşacaktı. Elbette onu dinlemek çok güzel olacaktı. Bu yıl ilk defa katılımda bu kadar coşkulu oldu ama ne yazık ki teknolojinin azizliğine uğradık? şeklinde konuştu.

 

İNEGÖL´DEN 8 BİN HACI ADAYI BAŞVURDU

Hac kayıtları hakkında da konuşan Müftü Kazım Güzel, ?Bizim İnegöl olarak yeni kayıt 2 bin oldu. 6 bin de eski kayıt var. Toplamda 8 bin oldu. Bursa genelinden 6 bin hacımız gidecek. 70 bine yakın da hacı kaydımız var. Türkiye genelinde de 700 bine yakın bir hacı kaydı söz konusu. Bunların içerisinde yaklaşık 70 bin hacımız gidecek? diye konuştu.

 

ADAYLAR, SONUÇLARI İNTERNETTEN ÖĞRENEBİLİRLER

Kazım Güzel, kayıtlı olan kişilerin kayıtlı olduğu sene boyunca avantajlı olarak kuralara katılacağını da dile getirerek, ?Bu kuralardan sonra da çıkan kardeşlerimiz inşallah kura neticesinde hacca gitme imkânını elde etmiş olacak. Bu hac kayıtlarının yapılmasına geçilmeden önce, ilk önce çıkıp çıkmayanların bilinmesi gerekiyor. Bunu da Müftülüğümüzden ya da internetten öğrenebilirsiniz. Ama biz inşallah hacca gitmeye hak kazananların çıkıp çıkmayanları bilgilendirmek adına sizlere Müftülüğümüzde bu hizmeti vereceğiz? ifadelerini kullandı.

 

MÜFTÜ´DEN SALON VURGUSU

Müftü Güzel konuşmasının sonunda; ?Anlaşılan şu ki, bizim kendi bir salonumuz olup sistemimizi kendimiz ayarlamamız gerekecek? diyerek Müftülüğün kendi bünyesinde bir salona ihtiyacı olduğuna da vurgu yaptı.

 

HAC KURALARINI DİYANET YAYINLAMAYA BAŞLADI

Öte yandan, Diyanet İşleri Başkanlığı hac kuralarının sonuçlarını resmi internet sitesinden yayınlamaya başladı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00