HACI KEMAL´DEN TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ

HACI KEMAL´DEN TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ

Nilüfer Hacı Kemal Fen Lisesi öğrencisi Muhammed Burak Aydın; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen proje yarışmasında ?Enerjinin Verimli Kullanımı, Çevre Bilinci ve Doğa Sevgisi?projesi ile Türkiye birincisi oldu.

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü tarafından, verimlilik bilincinin ülke çapında yaygınlaştırılması, kurum ve kuruluşlar arasında bilgi ve tecrübe paylaşımın artırılması, verimlilik konusunda yürütülen projelerin kamuoyuna duyurulması, uygulanmış projelerin sağladığı yararların tanıtılması ve verimliliği artırma konusunda yürütülecek yeni projelerin teşvik edilmesini sağlamak amacıyla düzenlediği?Verimlilik Temalı Proje Yarışması´nın birincisi ?Enerjinin Verimli Kullanımı, Çevre Bilinci, Doğa Sevgisi? adlı projeyle Nilüfer Hacı Kemal Fen ve Anadolu Lisesi öğrencisi Muhammed Burak Aydın oldu.

208 BAŞVURU YAPILDI

Ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen Verimlilik Temalı Türkiye geneli yarışmaya 208 başvuru yapıldı. Alanında uzman 5 kişiden oluşan seçici kurulun yaptığı incelemeler sonucunda; yarışmanın lise kategorisinde 3 proje ödüle layık görüldü.

DESTEKÇİLERE TEŞEKKÜR

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık´ın elinden ödülünü alan Nilüfer Hacı Kemal FenLisesi öğrencisi Muhammed Burak Aydın; ?Topluma ve insanlığa faydalı her proje bizim için bir esin ve mutluluk kaynağıdır.Çalışmalarımızda bizim yanımızda olan idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz? dedi.

İNSANLARIN HAYATLARINI KOLAYLAŞTIRACAK PROJE

Okul Olimpiyat ve Proje Koordinatörü Burak Karaca, ?Verimlilik projesi; gelişen teknoloji ile ön plana çıkan,  enerji ihtiyacını karşılamak ve var olan enerjiyi verimli kullanmak adına öğrencilerimizin hazırladıkları güzel çalışmalarından bir tanesi.  Projelerin hayata geçirilmesi ve insanlığın hizmetine sunulması bizleri mutlu edecektir? şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLERİN KİŞİSEL GELİŞİMLERİ HEDEF ALINIYOR

Nilüfer Hacı Kemal Fen ve Anadolu Lisesi Okul Müdürü Muzaffer Uzunoğlu ise : ?Okul bireyi hayata hazırlamalıdır. Öğretim faaliyetlerinin yanında öğrencilerimizin; toplumsal hayatta da daha duyarlı, etkin ve bilinçli bireyler haline gelmesi adınaçeşitli olimpiyat ve proje çalışmaları ile kişisel gelişimlerini sağlamaya çalışıyoruz. Biliyoruz ki eğitim, hayata geçirilince anlam kazanıyor? diye konuştu.

Ödü alan öğrencileri tebrik edip, başarılarının devamını dileyen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, verimlilik temalı fikir ve kısa filmleri çok başarılı bulduğunu, ilerleyen yıllarda çok daha yüksek katılımlı yarışmalar olacağını düşündüğünü söyledi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR

 

 



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54