HACI KEMAL LİSESİ EĞİTİME BAŞLIYOR

HACI KEMAL LİSESİ EĞİTİME BAŞLIYOR

İnegöl Nilüfer Hacı Kemal Fen ve Anadolu Lisesi, yeni eğitim yılında faaliyete geçiyor.

 

Nilüfer Hacı Kemal Fen ve Anadolu Lisesi, yeni eğitim öğretim yılında faaliyete geçiyor. Maliyeti Yaklaşık 7 milyon TL’ye çıkacağı tahmin edilen okul’un Nilüfer Eğitim Kurumları bünyesinde hizmet verecek.

6 bin metrekare kapalı alanı, 19 derslik, 3 fen bilimleri laboratuarı, toplantı salonları, spor salonu ve öğrenci yurdu ile ilçenin eğitim kalitesine değer katmayı hedefleyen Özel Nilüfer Hacı Kemal Liseleri, ilk yılında toplam 6 şube açarak, 120 öğrenciye eğitim vermesi planlanıyor.

Okuldaki çalışmalar hakkında bilgi veren Nilüfer Hacı Kemal Lisesi Müdürü Muzaffer Uzunoğlu, İnegöl’ün Bursa ve Marmara Bölgesinin önemli ilçelerinden biri olduğunu söyledi. “İnegöl bizim için önemli bir kent” diyen Uzunoğlu, “Şu anda ülkemizin parlayan bir yıldızı. Sanayi ve ticaretteki başarısını takdirle karşılıyoruz. Bir eğitim kurumu olarak İnegöl`de bir lise açmamızın faydalı ve ihtiyaç olduğuna karar verdik. İnegöl`de öğrencilerin ders durumlarının iyi olduğunu ama lise hayatına geldiklerinde bir özel lise olarak alternatiflerinin olmadığını düşündük. İnegöl`e açtığımız özel lisemize 30 yıllık tecrübeyi taşıyoruz” dedi.

 

Temmuz ayında 2013-2014 eğitim yılı kayıtlarına başlayacaklarını belirten Okul Müdürü Muzaffer Uzunoğlu, “Nilüfer Hacı Kemal Liselerinde eğitim görecek öğrenciler; 48 metrekarelik dersliklerde, akıllı tahta teknolojisi ve 24 kişilik sınıf uygulamasıyla ders işleme imkânına sahip olacaklar. Fizik, kimya, biyoloji laboratuarlarında teorik bilgiler pratikte uygulama fırsatı bulacak öğrenciler bilime dokunma fırsatını sağlayacağız. 5 farklı toplantı salonu, 100 kişilik cep sineması bulunan okulda, öğrenciler öğretmenleriyle ders dışında birlikte vakit geçirebilecekler, sosyal faaliyet yapabilecekler. Mesleğinde başarılı akademisyen, bürokrat ve işadamlarını salonlarda dinleyebilecek, kitapları okunan birçok yazarın imza günleriyle bir araya gelme imkânını sağlayacağız. Öğrenciler ayrıca İngilizce, tarih, coğrafya, edebiyat derslerini, sınıflarında değil; bu branşlara tahsis edilmiş, ait olduğu dersin havasını hissettirecek şekilde dizayn edilmiş branş sınıflarında işleme imkanı bulabileceklerdir. Spor aktivitelerini rahatlıkla yapabilecekleri kapalı spor salonu, derslerin yanı sıra kulüp faaliyetleri ve farklı aktiviteler için kullanım olanağı sunacağız. Okul binasının içinde bulunan; 12 yatakhanesi, 3 etüt sınıfı, 2 öğretmen odası, 1 dinlenme salonu bulunan Sadık Kapusuz Öğrenci Yurdunu ev ortamını aratmayacak şekilde dizayn edilmiş olup, öğrencilerin istifadesine sunacağız”dedi.



  • BIST 100

    10324,54%0,56
  • DOLAR

    32,26% 0,06
  • EURO

    34,79% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2399,34% -0,39
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24