HACI KEMAL LİSESİ OLİMPİYATLARA HAZIRLANIYOR

HACI KEMAL LİSESİ OLİMPİYATLARA HAZIRLANIYOR

İlk dönemin sona ermesiyle birlikte yaklaşık 17 milyon öğrenci tatile çıktı. TÜBİTAK Bilim Olimpiyatlarına hazırlanan Nilüfer Hacı Kemal Fen Lisesi öğrencileri ise yoğun bir şekilde ders çalışıyor.

2013-2014 eğitim öğretim yılının sona ermesinin ardından Türkiye genelinde yaklaşık 17 milyon öğrenci tatile çıkarken, Nilüfer Hacı Kemal Fen Lisesi’nde eğitim aralıksız sürüyor. TÜBİTAK Bilim Olimpiyatlarına hazırlanan Nilüfer Hacı Kemal Fen Lisesi öğrencileri, yoğun bir şekilde ders çalışıyor.

 

LİSE MÜFREDATINI BİTİRMEYİ HEDEFLİYORLAR

Öğrenciler, TÜBİTAK Bilim Olimpiyatlarının 1. Aşama sınavını geçmeyi hedefliyor. Nisan ayında yapılacak sınavlara kadar konu eksiklerini gidermeyi hedefleyen öğrenciler, yarıyıl tatilinin birinci haftasını olimpiyat hazırlık kampıyla geçirdi. Olimpiyatlara matematik, fizik, biyoloji alanlarında hazırlanan öğrenciler, bu branşlarda lise müfredatını bitirmeyi hedefliyor.

 

ÜNİVERSİTE SINAVLARINDA EK PUAN İMKANI

Olimpiyat çalışmaları hakkında bilgi veren Okul Eğitim Koordinatörü Ahmet Bülbül, Türkiye ve dünya derecesi elde edildiği takdirde Üniversiteye Giriş Sınavlarında ek puan almanın söz konusu olduğu bu sınavları önemsediklerini söyledi. Olimpiyat başarısının uzun soluklu ve sabırlı bir çalışmanın sonunda elde edilebildiğini kaydeden Bülbül, “Birikim gerektiriyor. İlk yılımızda belli aşamalardan sonra oluşturduğumuz olimpiyat takımları gelecek vaat ediyor. Öğrencilerimiz bir taraftan olimpiyatlara hazırlanırken, aslında diğer taraftan da kendi alanlarında lise müfredatını bitiriyorlar” dedi.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32