Hafizeler Taçlandırıldı

Hafizeler Taçlandırıldı

Orhaniye Kız Kur´an Kursu´nda eğitim gören 8 hafize, düzenlenen icazet töreninde taçlandırıldılar.

Dün Alyans Düğün Salonu´nda İlçe Müftülüğü ile Çinili Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından düzenlenen programa Kaymakam Ali Akça, Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç, İl Müftüsü İzani Turan, Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, İlçe Müftüsü Kazım Güzel, din görevlileri ile vatandaşlar katıldı.

´SİZ EN HAYIRLINIZ KUR´AN´I TALİM EDENLERDİR´

İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından Kuran´ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Kazım Güzel, ?Kur´an´ı okuyup hıfzeden bu kardeşlerimizin, Kur´an´ı anlamak, hayatlarına uygulamak, Kur´an medeniyetini hayatlarına hâkim kılmak gibi bir sorumluluğu da taşıdıklarının farkında olmaları gerekir. Elbette ki bu sorumluluğu onlar taşıdığı kadar her Müslüman´ın da taşıması önünde bir vazife olarak onu beklemektedir. Allah Resulünün, ´Siz en hayırlınız Kur´an´ı talim edenlerdir´ buyurduğunu göz önüne alırsak, hayırlı olma yolunda bizim önümüzde ne yapacağımız mevcuttur. Efendimizin, ´Kur´an ehli Allah´ın ehlidir´ buyurduğuna göre, Kur´an ehli olma noktasında bu evlatlarımız çok büyük bir adım attılar ama bu adım yeterli değil. Kaldı ki bu adımı atmayanlar için bu adamak gibi bir görev kendilerini bekliyor. Kur´an´a karşı görevi onu okumak, onu anlamak, onu yaşamak ve Kur´an´ı okuyup anlatmak, Kur´an medeniyetini hayata hâkim kılmaktır. Yani aslında bugün ümmete hayat verecek, onları ayağa kaldıracak, huzur ve mutluluk verecek hükümleri ifade eden Kur´an´ı okumak, anlamak ve yaşamak noktasında, dünden daha az Kur´an´a muhtaç değiliz. Yani bugün Kur´an´ı okumaya ve anlamaya çok daha fazla muhtacız. Şu İslam âleminin perişan durumu göz önüne alınırsa, Kur´an´ı yeniden önümüze koyup onun talebesi olmak ve onu hayatımızda ibadet olarak, ahlak olarak uygulamak sorumluluğu bizi beklemektedir Ben bu duygu ve düşüncelerle bütün hafizelerimizin anne ve babalarını tebrik ve takdir ediyorum. Allah onlara bahşettiği bu şerefi bu onuru ömürlerinin sonuna kadar daim etmesini diliyorum? dedi.

?DÜNYA VE AHRETTE İZZET SAHİBİ OLMAK İSTEYEN KUR´AN´A SARILSIN?

Programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Bursa İl Müftüsü İzani Turan, ?Bizi çevresinde buluşturan Kur´an ve onun aşkı ile burada bulunan çok değerli misafirler, gününüzü tebrik ediyorum. Allah sayılarını çoğaltsın. Dünyada izzet isteyen Kur´an´a sarılsın. Ahirette aziz olmak isteyen Kur´an´a sarılsın. Hem dünyada hem de ahirette izzet sahibi olmak isteyen yine Kur´an´a sarılsın. Efendimiz, ?Allah bu Kur´an ile kavimleri yüceltir. Bu Kur´an´a tabi olmayanları da alçaltır´ buyuruyor. Allah yükselenlerden eylesin bizi. Şu manzarayı görüp de duygulanmamak mümkün değil. Allah´a hamd etmemek mümkün değil. Rabbim şu ortamlardan, şu güzel fotoğraflardan bizleri ayırmasın. Daha çok değil 28 Şubat sürecine gittiğimiz zaman neler çektiğimiz biliyoruz. Ne kahırlar çektik. Şimdi karşımda Kaymakam beyi görüyorum, Başsavcıyı görüyorum. Sakarya Hendek´te Müftüydüm. Kur´an kurslarını denetlemek üzere Kaymakam Bey geliyor. Yanında bir asker, emniyet müdürü ve savcı? Kur´an Kursundan içeri girecekler. Baktım ayakkabılar ile girecekler. Dedim ki, ?Efendim lütfen ayakkabılarınızı çıkarır mısınız.´ O da ?Devlet ayakkabısını çıkarmaz´ dedi. Ben de ?Çıkarmazsanız giremezsiniz.  Cesedimi çiğnersiniz ama giremezsiniz´ dedim. Şimdi o Kaymakam bir yerde Vali Yardımcısı zaman zaman karşılaşıyoruz. Ben ona bakıyorum, o benim yüzüme bakamıyor. Şunu biliyorum; Kaymakamın kalbinde iman var ama korku imanını bastırmış. Şimdi o günlerden bugünlere geldik. Şimdi bakın Kaymakamımız da burada, Savcımız da... Artık devir değişti. Çünkü devletimizin başı Kur´an´a muhabbetli... Rabbimize şükredelim ve bu günlerin kıymetini bilelim? şeklinde konuştu.

EZBER İSLAM´IN EN ÖNEMLİLİĞİDİR

Hafızların dünyanın en değerli işini yaptığını ifade eden Turan, ?Zaman zaman televizyonlarda ezbercilik kelimesini duyuyoruz. Yani ezberleyince ne olacak gibi çirkin laflar ediliyor. Ben de buradan şunu söylüyorum; İslam´ın en önemliliğidir ezber. Kuran-ı Kerim mutlaka ve mutlaka ezberlenmelidir. İslam medeniyeti ezberle başlamıştır, muhakeme ile devam etmiştir. Hafızlığını yapan kızlarımız şu anda ikinci aşamadalar. Biz Kur´an ilimlerini 3´e ayırırız. Bir kırat, yani Kur´an´ı tecvide uygun olarak okumak. İki Talim-ul Kur´an, işte hafize kızlarımız bunu yaptılar. Üçüncü aşama da Kur´an´ı anlama ve yaşamadır? diye konuştu.

6236 AYET EZBERLEDİLER

Kaymakamı Ali Akça ise, ?Öncelikle bu programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 6236, bu sayı çok özel ve önemli bir sayıdır. Yüce kitabımız Kur´an´da yer alan ayet sayılarını topladığınızda karşınıza çıkacak olan rakam 6236´dır. Kardeşlerimiz 6236 ayeti hafızalarına nakşetmişlerdir. Ben kendilerini tebrik ediyorum. Onları bu güzel yolda, hafizelik yolunda hazırlayan öğreticilerini de tebrik ediyorum? ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından program Orhaniye Kız Kuran Kursunda eğitim görerek icazet alan hafızlar Bahar Organ, Özge Coşar, Kübra Koçan, Esengül Kaymaz, Rabia Bilgili, Büşra Bilgili, Sevilay Coşkun ve Meryem Kocaağa´ya taç giyme merasimi yapılmasıyla son buldu.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68