www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

HAFTADA 5 TON BALIK TÜKETİYORUZ

HAFTADA 5 TON BALIK TÜKETİYORUZ

Kış aylarının gelmesi ile birlikte balık sezonu da açıldı. İnegöl’deki balık tüketimi hakkında bilgi veren balıkçı Kadri Turhan, İnegöl’de balık tüketiminin az olduğuna dikkat çekerek, haftalık tüketimin de yaklaşık 4-5 ton arasında olduğunu s

Havalar soğudu, balıklar pazara indi. Balıkçıların derinlik sorunu çözülmese de, şu günlerde fiyatlar vatandaşı da memnun edecek şekilde.

İNEGÖL’DE BALIK TÜKETİMİ YETERSİZ

İnegöl pazarında balık piyasasını değerlendiren balıkçı esnafı Kadri Turhan, balık tüketiminin ilçemizde olması gerektiğinden az olduğunu ifade etti. bunun balık kültürü olmamasından kaynaklandığını da dile getiren Turhan; “İnegöl’de balık tüketimi maalesef çok az. Bu da balık kültürünün olmamasından kaynaklanıyor. Yaklaşık 15-16 yıldır bu işi yapıyoruz. Tabi belli mesafe kat ettik, ama istenilen düzeyde değil. Halkın da bilgilendirilmesi gerekiyor. Uzmanlar haftada 2-3 gün balık tüketilmesi gerektiğini söylüyor. İnegöl’de kasa hesabı yaptığımızda haftada ortalama 4-5 ton civarında balık tüketiliyor” dedi.

BALIK 4 MEVSİM YENEBİLİR

İnegöl’de yazın balık yenmez anlayışının hakim olduğunu da belirten Turhan, “Bu biraz mevsimden de kaynaklanıyor. İnegöl’de şöyle bir anlayış var; yağmur yağmadan, hamsinin kulağına kar değmeden balık yenmez deniyor. Aslında bunlar doğru değil. Balık 4 mevsim yenebilir” diye konuştu.

Kadri Turhan, İnegöl’de en çok tüketilen balık türlerinin Hamsi, İstavrit ve İthal Uskumru olduğuna da dikkat çekerek; “Ama tezgâhlarımızda her çeşit balık var. Önümüzdeki haftalarda yeni çeşitler de katılacak. Fiyatlar da şu anda hamside kilosu 2 buçuk ila 5 lira arasında” ifadelerinde bulundu.



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25