?HAİNİ ÇOK OLAN ÜLKEYİZ?

?HAİNİ ÇOK OLAN ÜLKEYİZ?

AK Parti´nindünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girme hedefiyle yola çıktığını belirten AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, ?Meydan okumalarımız başladıktan sonra Türkiye üzerindeki operasyonlar başladı. ?Oneminute´ dendiği zaman, ?Dünya 5´ten

Önceki gün DOSTUM projesinin temel atma töreni için İnegöl´e gelen AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Türkiye ve Ortadoğu coğrafyası üzerinde oynanmaya çalışılan oyunla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

AK PARTİ EFSANESİ

Konuşmasına terörü lanetleyerek başlayan AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, ?Coğrafyamızda zor günler yaşıyoruz. İnşallah kısa süre içerisinde Türkiye´yi bulunduğu yerden çıkararak, kaldığımız yerden barış içerisinde yürümeye devam edeceğiz. Belediyecilik faaliyetlerinden farklı bir perspektifteki açılış için bir aradayız. Eskiden belediye ne yapardı? Çöp toplardı, kanalizasyon çukurları açar ve borular döşerdi, kaldırım taşı döşerdi. Klasik belediyecilik faaliyetleri ile yetinir ve hatta onları bile yapmazlardı. Bunun çok güzel örneklerini yaşıyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışı sadece çöp toplayan, kaldırım taşı döşeyen, kanalizasyon döşeyen belediyecilik değil, bunun yanı sıra hitap ettiği toplum kesimlerine hem sosyal yaşamı destekleyecek,hem ekonomik ve kültürel anlamda insanların gelişimini sağlayacak, gelecek nesillere sağlıklı ve huzurlu bir ortam bırakacak olan anlayışla hizmet etmektir sosyal belediyecilik. HâlbukiTürkiye´de bunlar sadece sosyal belediyecilik anlamında değil, klasik belediyecilik faaliyetlerininyapılamadığı günleri yaşadık biz maalesef. AK Parti denince bugün bir efsaneden bahsediyoruz. 9,5 milyonu aşkın üyesiyle dünyanın en büyük partisi, en büyük sivil toplum örgütü. 14 yıldan bu yana bu ülkede gerçekten çok önemli değişiklikleri yaparak insanımızın hayatını kolaylaştıran, vizyonunu değiştiren, adeta çığır açan bir partiden bahsediyoruz. Bu partinin temellerinde belediyecilik anlayışını göreceksiniz. 1994 yılından önce İstanbul´da bir belediye başkanı vardı ve İstanbul´un sokaklarında çöp dağları vardı. Ümraniye´de çöplerin patlamasıyla onlarca insanımız hayatını kaybetmişti. Omuzlarda kovalarla suların taşınarak duş küvetlerimiz su tasarrufu için kullanıldığı alanlar haline gelmişti. At sahibine göre kişner. 1994 yılında bir adam çıktı, bu belediyede seçimi kazandı ve ondan sonra bu görüntülerden hiçbir eser kalmadı. Su çeşmeden akıyor, çöp dağları ortadan gitti. Haliç pislik kokuyordu. Şimdi o Haliç´e deniz suyu gidiyor, insanlar orada balık tutuyor. 1 kişinin bütün bir toplumun hayatını ne oranda değiştirebileceğini bu perspektiften bakarsanız görebilirsiniz. AK Parti´nin başarısının temelinde, o tarihlerde insana yapılan yatırımın tüm Türkiye´ye yapılması amacıyla ortaya çıkan bir kadronun millet tarafından desteklenmesi olarak ortaya çıktı.Bugün burada da yapmakta olduğumuz temel atma töreni hem İnegöl´ümüze hem de Bursa´mıza farklı bir motivasyon kaynağı olacak. İnegöl´e kim gelirse gelsin nefes almak, değişik bir aktivitenin içerisinde bulunmak için buraya gelebilecek. Yeniceköy´ün değeri artacak. Bu tür etkinliklerin desteklenmesi çok önemli. Bunun için Milletvekili arkadaşlarımızla sizlere destek vermek için buraya geldik ve desteğimizi sürdüreceğiz? şeklinde konuştu.

 

BAĞIMSIZ OLAMADIĞIMIZ İÇİN GELİŞİMİMİZ KISITLANIYOR

Çavuşoğlu, ?Bu coğrafya çok önemli medeniyetlerin yer aldığı bir coğrafyadır. Bu coğrafyadan medeniyet ortaya çıkacaksa yine buradan çıkacak. Bu coğrafyanın üzerinde bazı kirli emelleri olanlar olacak. Bazı odaklar bu coğrafya üzerinde operasyon yapmak isteyecek. Özellikle 1.dünya savaşından sonra, 100 yıl sonra bu defa Ortadoğu coğrafyasında haritalar yeniden şekillendirilerek daha küçük uydu devletler ortaya çıkarılmaya çalışılıyor. Neden? Daha güzel kontrol edilebilsin, daha güzel sömürülebilsin diye. Bu bölgede gittikçe güçlenen kim var? Bu ülke var. Ortadoğu coğrafyasında yaşan kim? Osmanlı bakiyesi insanlar? Ne düşünüyorlar? Türkiye mesafe kat ettiğinde ilham kaynağı olarak kendilerine Türkiye ve bu liderliği görüyorlar. Bundan korkuyorlar. Olur da Türkiye burada yapılmaya çalışılan dizayn çalışmalarına el atar ve buna engel olursa ne olur diye düşünüyorlar. Bunun için bir taraftan Suriye´nin kuzey koridorunda Türkiye´nin Ortadoğu coğrafyası ile olan iletişimini koparmak için bir uydu devleti oluşturmaya çalışıyorlar, diğer tarafta Türkiye bununla uğraşamasın diye kendi içerisinde bir taşeron örgüt üzerindenkaos ortamına sürüklenmeye çalışıyor. Milletimiz bu oynanan oyunları net bir şekilde görüyor. Türkiye güçlenmeye devam edecek. Kardeşlik hukukumuza fitne atmak isteyenler bu işte başarılı olamayacaklar. Son birkaç aydır hendeklerle, çukurlarla yapılmak istenenler başarılı olamamıştır. Güvenlik güçlerimizin fedakâr çabaları, kendilerini ortaya atan, canını feda edecek cesaretleri elbette önemlidir ama unutulmaması gereken bir husus daha vardır ki, o bölgede yaşayan insanlar kendilerini Türkiye´ye ait hissettikleri için onlar sırtlarını dönmüşlerdir. Onun için sözlerimizi, planlamalarımızı ve dünya görüşümüzü bu çerçeveden yaklaşarak değerlendirmemiz gerekiyor.?dedi.

HAİNİZ ÇOK OLAN ÜLKEYİZ

?Parti olarak yola çıktığımızda ilk 10 ekonomi arasına sokacağımızı söyledik.? diyen Çavuşoğlu, ?Amerika, Fransa, Çin ne ise biz de o kategoride yer alacağız. Onların oturduğu masada yerimizi alacağız. Burada sadece emperyalist maksatlarla değil kardeşlik hukukunu tesis ederek, mağdur ve mazluma arka çıkarak bunu yapacağız dedik. Meydan okumalarımız başladıktan sonra Türkiye üzerindeki operasyonlar başladı. ?Oneminute´ ile ?Dünya 5´ten büyüktür´ dendiği zaman Türkiye üzerindeki operasyonlar başlamıştır. İçeride de işbirlikçileri vardır. Türkiye, haini çok olan bir ülkedir. Biz 10 ekonomi derken birçok projeyi hayata geçirdik. Tüm bunlar bizi bir yere kadar taşıyor, bir yerden sonra ilk 10 ekonomi arasına sokmuyor. Bizim bazı sektörel bağımsızlıklarımız yok. Enerji ihtiyacında bağımlıyız. Rüzgâr enerjisiyle, kömür enerjisiyle temin ettiğimiz toplam enerji, kullanmakta olduğumuz enerjinin yüzde 7´sine tekabül ediyor, yüzde 93´ünü ihraç ediyor. Bütçemizin önemli bir payını buraya aktarıyoruz. Savunma sanayinde bağımsız değiliz. Tankı başka helikopteri başka yerden alıyoruz. Terör örgütüyle mücadele etmek için bile tüfeği Almanya´dan alıyorduk. Almanya, silahlarını orada kullanmamamızı istiyordu. Hem savunma hem enerji bakımından bağımsız olamıyorsanız ilk 10 ekonomi içerisine giremiyorsunuz. Diğer ülkeler bunu nasıl açmış? Onlar hem sömürmüşler hem de nükleer santral kurmuşlar. Biz 1 tane kurmaya çalışıyoruz bütün dünyada nerede çevreci varsa oraya geliyor. Almanya´da var, Fransa´da var, İngiltere´de var, Japonya´da var. Biz niye yapmadık? Bu ülkede 1938-39 yılında bir adam çıktı, uçak yaptı. İstanbul´dan Eskişehir´e uçtu, Sivas´a uçtu. Ondan sonra siz hiç semalarda Türk uçağı gördünüz mü? Görmediniz. Yapamadık. Niye yapamadık? Demek ki tam bağımsız değildik. Tam bağımsız olmak için savunma sanayide ve enerjide bağımsız olmanız gerekiyordu. Türkiye bu anlamda mesafe kat ettikçe birilerinin gözüne batmaya başladı. Türkiye hem liderlik anlayışı hem de medeniyetindeki değerleriyle yeniden güçlü bir medeniyet oluşturabilecek bir ülkedir. Onun için önü kapanması gerekmektedir. Bugün Suriye´de ne yaşanıyor ve yaşatılıyorsa Türkiye´ye matuftur. Onun için mücadelemize devam edeceğiz. Hava alanına karşı çıkacaklar. Bu karşı çıkışı insan nasıl izah edebilir. 1 haftalık seyahat için Adalet Komisyonu üyeleri olarak İngiltere´ye gittik. 2012 yılında henüz Marmaray açılmadan gittik, yanımızda MHP´li, CHP´li ve bizim partili vekil arkadaşlarımız var. Londra´dan Manş Denizi´nin altından Fransa´ya tren geçiyormuş, 45 dakikada ulaşılıyor dendiğinde biz de övünerek ?İstanbul´un bir tarafından diğer tarafına Marmaray´la geçiş yapıyoruz´ dedik. Aramızdaki CHP´li bize fısıldadı; ?balıkların yolları değişti ama´ dedi. Balıkların yolları değişmiş. Bakış açısı bu, ufuk bu. Birileri engel olmaya çalışacak, ama biz onları her zaman aşacağız. Yeter ki, milletimiz bize destek versin, bizimle beraber ne yapmak istediğimizin farkında olsun? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00